a költészet csodája

2021.05.13. 11:45

Egyedülálló irodalmi fesztivált rendeznek térségünkben

A Rimay János Alapítvány idén első ízben rendezi meg a Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivált június 9-e és 13-a között.

Petri Nóra

balrl: Balzs F. Attila, Papp Ferenc s Kgl Ildik

Fotó: Bujdos Tibor

A költészet mellett kulturális és zenei programok is szerepelnek a fesztivál kínálatában. A meghívott nemzetközi és hazai költők a műfaj legnevesebb képviselői, a díszvendég pedig egy irodalmi Nobel-díjas.

– Nagyon szeretném, ha a régió lakói, és nemcsak az irodalomkedvelők, hanem a zenekedvelők – és mindazok, akik a bezártságból egy kicsit ki szeretnének szabadulni – magukénak éreznék ezt a rendezvényt – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Balázs F. Attila költő, a fesztivál igazgatója. – Azáltal, hogy megismerik a világban élő és a nagy magyar költők költészetét – mert a legnagyobbakat és a Kossuth-díjasokat hívtuk meg –, ezáltal ők is részesei lehetnek annak a csodának, amit a költészet jelent.

Több helyszínen

A fesztivál központja Sárospatak lesz, emellett Tokajban, Sátoraljaújhelyen, Miskolcon, Szerencsen, Kisvárdán, Királyhelmecen, Beregszászon és Szatmárnémetiben is lesznek fesztiválprogramok.

A térségben ezidáig egyedülálló fesztiválra a világ több pontjáról érkeznek ismert és elismert költők – Olaszországtól Törökországon át az Egyesült Államokig –, emellett pedig képviselteti magát a Kárpát-medence művészvilága is. A rendezvény díszvendége a bánsági születésű irodalmi Nobel-díjas Herta Müller lesz.

(A borítóképen balról: Balázs F. Attila, Papp Ferenc és Kégl Ildikó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában