Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

2021.02.16. 18:00

Szeptember 10–18. között lenne a CineFest

A közösségi médiában már hirdeti idei rendezvényét a CineFest.

20190914 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak Magyarország Jobb, mint a film címmel nyílt plakátkiállítás a Művészetek Házában.

Fotó: Ádám János

E szerint idén szeptember 10-e és 18-a között tartanák meg a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált.

Nyárra lehet versenyprogram

Ennél sokkal többet nem is lehet tudni az idei programról – derült ki érdeklődésünkre.

A nevezés elkezdődött: nagy- és kisjátékfilmes, illetve a kifejezetten magyar pályakezdő alkotók részére kialakított kisjátékfilmes és animációs filmes kategóriában várják a jelentkezőket – ez utóbbi a CineNewWave.

A 2021-es miskolci versenyprogram várhatóan legkésőbb nyár elején áll majd össze.

Információink szerint a szervezők remélik, hogy a koronavírus-járvány nem befolyásolja majd a CineFestet, és a tervezett időpontban valódi nemzetközi mustrával nyithatják meg a fesztivál termeit az érdeklődő közönség előtt.

Tavaly ősszel ez nem sikerült, akkor CineFest Specialt tartottak: felidézték az elmúlt évek díjnyertes nagyjátékfilmjeit, vetítettek a fesztivál tizenhét évének kisjátékfilmjeiből. Fontos kezdeményezésük volt a városi imázsfilmes pályázat: rövid műveket vártak, amelyekben az alkotók az Otthonunk, Miskolc hívószó keretében fogalmazhatták meg az őket a településhez fűző érzéseiket, gondolataikat.

(A borítóképen: Az utolsó rendes filmfesztiválon a Herman Ottó Múzeum plakátjaiból mutattak be érdekes válogatást a szervezők)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában