boon.hu video

2024.03.25. 20:26

Tavaszi Zsongás 60 - Fazekas módra-fotókkal, videóval

Tavaszi zsongás címmel szerveztek hangversenyt a hatvanéves miskolci Fazekas iskola jelenlegi és volt tanárai és diákjai.

Répássy Olívia

Az iskola volt diákjai is felléptek a hangversenyen

Fotó: Bujdos Tibor

A címből arra asszociálhatunk, hogy méhek döngicsélnek a mezőn, látszólagos összevisszaságban, holott azok a gyerekek, akik kórusban énekelnek vagy zenekarban játszanak, nagyon is fegyelmezettek. Ezt mutatták meg a Zenepalotában a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.

"Mindhárom kórusunk fellépett: a második osztályos minik, a harmadik és negyedik osztályos kicsinyek és a nemzetközileg is elismert Fazekas Gyermekkar 

– mondta el Balásné Molnár Ildikó, aki vezetője a legnagyobbakból álló kórusnak, hozzátéve, a másik kettőt Margitai Noémi vezeti. 

– Nagyon fontosak az alsós énekkarok, mert ezek alapozzák meg a felsősök kórusának sikereit, hiszen belőlük kerülnek ki azok a diákok, akik megmérettetnek például Krakkóban, Macedóniában és Riminiben, ahol kivétel nélkül dobogós helyezést értünk el."

A jubileum jegyében

A karnagy elárulta, maga is énekel és mindig is énekelt kórusban. 

"Nyilván a zene szeretete és a közös éneklés élménye az, ami vonzza az embert ehhez a tevékenységhez. Közösen veszünk részt egy alkotó folyamatban, amivel nemcsak magunknak, hanem a hallgatóságunknak is örömöt szerzünk, úgyhogy ez egy elég összetett célt takar"

 – mondta.

Az iskolában az éneklés mellett lehet tanulni zongorázni, hegedülni, csellózni, gitározni, dobolni, furulyázni, fuvolázni, klarinétozni, néptáncolni, valamint lehet még drámát és festészetet tanulni. A jubileumi programsorozatnak lesznek még állomásai: például április 24-én egy nagyszabású gálaműsorral ünnepelnek a Miskolci Nemzeti Színházban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában