Jótékonyság

2024.03.20. 14:00

Másfél millió forintot nyírtak össze

Szinte hihetetlen összefogással egy nap alatt több mint kétmillió forintot gyűjtöttek össze Sátoraljaújhelyen egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő debreceni kisfiúnak, akinek sátoraljaújhelyi származású az édesapja.

Bódisz Attila

Forrás: Olvasónktól

Az alig négyéves Micskó Benjáminnál, vagyis ahogyan mindenki emlegeti, Beninél tavaly év végén diagnosztizálták a jelenleg gyógyíthatatlan Duchenne-féle izomsorvadást. A kisfiúnak egy amerikai génterápia jelentheti a reményt, ami azonban 1,3 milliárd forintba kerül. Ennek az összegnek az összegyűjtésébe kezdett a család és jóakaratú emberek, hiszen az idő is sürget, a kezelést csupán 4-5 éves korban engedélyezik.

Sátoraljaújhelyen vasárnap különleges módját választották a segítségnek, a Studio Barber Shop jótékonysági hajvágást rendezett, BMX bemutatót tartott Katona Dénes, valamint bográcsost főzött két önkéntes, Székely Péter és Huszág Márk. A család is ellátogatott az eseményre Benivel együtt. 

Forrás: Olvasónktól

A jószívű, dolgos és fáradhatatlan borbélyoknak, valamint a helyiek összefogásának köszönhetően a helyszínen több mint másfél millió forint gyűlt össze, emellett az újhelyiek aznap további 600 ezer forintot utaltak a gyűjtésre megadott számlára.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában