Miskolc

2024.03.20. 20:00

Már 15 milliót költöttek a közlekedésszervező osztályra

Az MVK számos kritikát kapott a szolgáltatási színvonala miatt, a baloldali városvezetés a számára kínos helyzet megoldása végett létrehozta a Közlekedésszervező Osztályt. Már el is költöttek rá 15 millió forintot.

Ujlaki Attila

Az utasok egy része elégedetlen a miskolci tömegközlekedéssel

Fotó: Ádám János

Nap mint nap emberek tömegei veszik igénybe a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) járatait. A szolgáltatás színvonala miatt azonban az utasok egy része elégedetlen. A közösségi médiában szinte nem telik el olyan nap, hogy valaki ne posztolna kifogást valamelyik járattal kapcsolatban.

A menetrendet kritizálják

Sokan a menetrendre panaszkodnak a legtöbbet. Pontosabban arra, hogy nincsenek megfelelően összehangolva a járatok, illetve azt is sokszor vetik fel, hogy egy-egy járat között nagyon sok a várakozási idő, de az is gyakran megfogalmazódik az utasoktól, hogyha éppen el is érnek egy járatot, az zsúfolásig vagy már teljesen tele van. (A menetrendet a baloldali városvezetés regnálása alatt több mint száz esetben szabták át – a szerk. )

Mélyrepülés 2019 óta

Az MVK szolgáltatási színvonala a baloldali városvezetés hatalomra jutása után vált kritikussá.

A járatokat drasztikusan csökkentették, a sofőrök létszáma lecsökkent (ők jellemzően máshol helyezkedtek el, például a Volánnál – a szerk.) az utasoknak pedig maradt a gyakran tetemes várakozás a járatok között.

Újítás, amire büszkék

A kritikussá vált közlekedési vállalat helyzete számos közgyűlésen volt téma. Így volt ez akkor is, amikor tavaly létrehozták a Közlekedésszervező Osztályt, amelynek feladata többek között az MVK működésének a segítése. 

A boon.hu az osztály működésével kapcsolatban közérdekű-adatigénylésből tudta meg, hogy az osztály tavaly szeptembertől egészen januárig összesen több mint 15 millió forintba került a városnak. Az adatokból az is kiderült, hogy összesen hat fővel működik az osztály és van még két megbízásos szerződéssel foglalkoztatott munkatársuk. 

Azt is megtudtuk, hogy 2023 szeptembere óta az októberi új menetrend bevezetése az egyik „legnagyobb újítása” az osztálynak, de a menetrend finomhangolását is a pozitívumként említik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában