Információk

2024.03.17. 12:08

Így lehet igénybe venni Felsőzsolcán a szünidei étkeztetést

A tavaszi gyermekétkeztetés igénybevételének lehetőségéről a napokban tájékoztatást adott dr. Kakas Zoltán hatósági osztályvezető.

Boon.hu

Gyermekétkeztetés

Fotó: Karnok Csaba

Felsőzsolca Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést ingyenesen biztosítja a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére a tavaszi tanítási szünetben is – tájékoztatta a boon.hu-t dr. Kakas Zoltán hatósági osztályvezető. A tavaszi szünetre szóló kérelmeket tavaly ősszel benyújtották, így az igénylőlapot már csak azoknak a szülőknek kell kitölteni és leadni, akik korábban az őszi vagy téli szünet előtt nem adták le.

Öt munkanapon biztosítják az ebédet  

Az önkormányzat a tavaszi szünetben a 2024. március 28-án és 2024. április 2 és 5 között összesen öt munkanapon keresztül biztosítja az ebédet. Az ebéd kiadása a szokott helyen Felsőzsolca, Kossuth Lajos u. 76. szám alatt történik 12 és 13 óra között. Az ebédet kérik ebben az időszakban elvinni. Az ebéd kizárólag elvitellel biztosított. Felhívták a figyelmet arra, hogy amennyiben a szülő mégsem kívánja az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést igénybe venni, arról mihamarabb tájékoztatnia kell a hatósági osztályt. Az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés a gyermek 18. életévének betöltéséig lehet igénybe venni. Amennyiben a gyermek a 18. életévét a szünidei étkeztetés ideje alatt betölti, az ellátásra a 18. életévének betöltése után nem jogosult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában