boon.hu video

2024.03.23. 18:53

Frizuracsodák, különleges sminkek, gyönyörű körmök készültek a szépészeti szakmák versenyén Miskolcon - fotókkal, videóval

Az ország egyik legnagyobb szépészeti versenyét rendezték meg szombaton Miskolcon. A rendezők szerint a különböző szakmáknak nagyon fontos szerepük van a gazdaságban.

Készülnek az alkotások

Fotó: Ádám János

Négy év kihagyás után, régi-új helyszínen szervezte meg a szépészeti szakmák hagyományos tavaszi versenyét idén a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK). 

„A versenyre az ország szinte minden részéről érkeztek versenyzők, sőt még külföldről is” - mondta portálunknak Bihall Tamás, a BOKIK elnöke. Arra is rámutatott: nincs még egy ilyen nagy verseny az országban. „Látogatók és versenyzők is szerették volna a tapasztalataikat megosztani, és ugyan ez egy verseny, de a meglátásom szerint mindenki nyertes, hiszen komoly szakmai fejlődésen mehet végbe egy-egy versenyző, ha a szakmák mestereitől tanulhat” - hangsúlyozta. Arról is beszélt, hogy a kamara számára fontosak ezek a versenyek, mert a szakmáknak nagyon fontos szerepük van a gazdaságban.

Színvonalas verseny

A Kézműves Kupa 2024 helyszíne ezúttal az alapításának 150. évfordulóját ünneplő MSZC Szemere Bertalan Technikum és Szakképző Iskola volt, ahol több mint két évtizeddel ezelőtt az első versenyt rendezte a kamara.

Az intézmény megújult új környezete kiválóan alkalmas a verseny színvonalas lebonyolítására – mondták a szervezők, akik több mint 200 nevezést vártak a szombati egész napos megmérettetésre, ami megfelel a korábbi évek gyakorlatának. A verseny ideje alatt megrendezett szakmai bemutatók a legújabb ismeretek megszerzésének lehetőségét kínálták a fodrász, kozmetikus és műköröm-díszítő szakemberek és a szolgáltatások iránt érdeklődő közönség számára.

A szépészetről szól

A rendezvényt a szépészeti szolgáltatásokhoz kapcsolódó vásár, szakmai tanácsadás is színesítette. A Kézműves Kupa 2024 – „Meghívásos fodrász, hajhosszabbító, kozmetikus, műköröm-díszítő, -építő, lábápoló és szempilla-hosszabbító bajnokság, valamint a Kisgergelyné Tolcsvai Mária és Lapis Imre Emlékverseny” – köszönhetően az elmúlt évek alatt felépített brandnek, ma már egyet jelent a minőséggel, a magas szintű szakmai tudással. Nem mellesleg pedig Miskolc városának jó hírét vivő, tavaszi rendezvény is.

Szakmai tudást nyújt

A rendezvény 19. alkalommal viseli a Kisgergelyné Tolcsvai Mária és 13. alkalommal a Lapis Imre Emlékverseny elnevezést. A BOKIK Kézműipari Tagozatának szakmai bizottságai nagy megtiszteltetésnek tartják, hogy ezzel a rangos megmérettetéssel emlékezhetnek a sokak által ismert és elismert miskolci fodrászokra. A vándordíjak, amelyek a magas szintű szakmai tudást, a minőséget, az igényes munkavégzést szimbolizálják, az ő emlékükre adják majd át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában