Kocsonya szombat

2024.02.10. 17:12

Hurka, kolbász, forralt bor és tea is várta a vendégeket a Mexikóvölgyben – Fotók

Egész évben különleges gasztronómiai programokat tervez az idén 30 éves Diósgyőri Party -Service Kft. A jubileumi eseménysorozat második állomása volt a hétvégén megrendezett úgynevezett „Kocsonya szombat”.

Finomságok Mexikóvölgyben

Fotó: Ádám János

A rendezvénysorozat januárban egy disznótoros programmal indult, ami a vártnál is nagyobb érdeklődést hozott, márciusra bográcsos napot, áprilisra pedig grillezést terveznek. Nyárra a cég vezetői, a Molnár házaspár szeretné a jubileumi évet megünnepelni, valamint kulturális programkínálattal bővítenék a gasztronómiai kínálatot. A rendezvényhelyszín házi színpadán minikoncertek, előadások, színházi estek várják majd a látogatókat.

Ezen a héten azonban még a kulináris élvezeteken volt a főszerep, frissen sült házi készítésű hurka, kolbász, sült hagymás vér, tepertő is volt a kínálatban, amihez forralt bort és meleg teát kortyolhattak az érdeklődők. A program elnevezésének megfelelően a szervezők négyféle kocsonyát kínáltak: a sertéskörmös, a füstölt húsos, a vadhúsos és a libamájas kocsonyákat.

Különleges specialitások is készültek: a mazsolás túrós áfonyalekvárral és a juhtúrós masszával készült lepény, amelyek a törzsvendégek régi kedvencei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában