Programajánló

2024.02.09. 18:00

Disznótor Felsőzsolcán és Tokajban, Kocsonyaszombat Miskolcon

Színes programokat, felhőtlen szórakozást kínálnak Borsod-Abaúj-Zemplén programszervezői február második hétvégéjén.

Disznótoros

FEBRUÁR 10 - SZOMBAT

Felsőzsolcai disznótoror
Február 10-én, szombaton tartják az I. Felsőzsolcai Disznótoros nevű, rendezvényt, melynek a felsőzsolcai Rendezvények Háza udvarán található kézilabda pálya ad helyet. Sokféle kóstoló – kolbász, toroskáposzta, egyéb disznótoros ételek és pálinkamustra is lesz, így most apa is megmutathatja főzőtudományát. A szakemberekből álló zsűri ismét könyörtelenül pontozza majd a nemes és vadon termett gyümölcsökből készült ágyas és érlelt pálinkákat, az önkormányzat pedig kegyesen díjazza a készítőiket. A Zsolca Táncegyüttes és az Agyagbanda zenekar önmagában megadja az alaphangulatot, míg a forralt bor és finom disznótoros ételek tetézik ezt. Részletek itt: www.felsozsolca.hu.

V. Tokaji Forralt Boros Disznóságok
Részletes program:
8.00: Hagyományos disznófeldolgozás kezdete, Fogópálinka elfogyasztása
9.00-: Hagymásvér reggeli, forralt bor kostólás, forró tea ízlelés
10.00-: Tepertő sütés, Hurka-kolbász töltés
11.00-: Disznótoros ebéd elfogyasztása folyamatosan
12.00-: Czabóka Manóka - interaktív gyermekműsor
20.00-: AFTER PARTY - Zenél Lakatos János - Prés Borbár
Egésznapos kirakodó- és gasztrovásár
A jó hangulatról egész nap gondoskodik: Lakatos János - mulatós zenész.

Síbörze
Sí- és snowboard felszerelések vásárát tartják szombaton a Bársony János Római Katolikus Általános Iskolában 8:30 és 13 óra között. Lesz minden, ami a téli sport szerelmeseinek érdekes lehet: sílécek, sícipők, síbotok, védőfelszerelések, kiegészítők, bukósisakok, szemüvegek, snowboardok, snowboard cipők, használt és új termékek, tanácsadás. Ingyenes belépés vásárlóinknak.

Bababörze
Megunt, de jó állapotban lévő, használt felnőtt és gyermek ruhák, játékok vásárát rendezik a Görömbölyi Művelődési házban (3516 Miskolc, Szolártsik Sándor tér 4.) 2024. 02.10-én, szombaton 09:00-13:00 között.

Nyílt nap
Várnak mindenkit szeretettel a megszokott módon 2024. február 10-én a Miskolci Állategészségügyi Telepen 10-14 óráig, azonban a séta napot kicsit megspékelik programokkal. Természetesen most is cél, hogy minden gyepis kijusson sétálni, de ezen kívül lesznek előadók, készülnek egy kis ügyességi pályával, amin a gyepisekkel tudtok végig menni, megválaszthatjátok a gyepi legjeit (legcukibb, legügyesebb stb.), tombola szuper ajándékkal és persze az elégetett kalóriák pótlásáról is gondoskodnak.

Kocsonyaszombat
Kocsonyaszombat 2024. február 10-én 11 órától a Mexikóvölgyben! Kapunyitás 11 órától, majd 12 órától harmonikázik Varga Lajos, 15 órától játszik az Agyagbanda. Ételkínálat: sertéskocsonya / füstölthúsos kocsonya / vadhúsos kocsonya / Tokaji libamájas kocsonya / sülthurka / sültkolbász / mazsolás-túrós lepény / juhtúrós lepény.

Szerelmes szauna show lesz Szikszón
Öt szaunamester tart tizennégy programot a városi uszodában, ahol a Valentin-napot afrodiziákumokkal, a farsangi hangulatot pedig fánkkal idézik meg. Mindemellett idénygyümölcsök, facsart gyümölcslevek és jó zene üdíti majd fel a páros pihenésre vágyókat. A rendezvény február 10-én, szombaton lesz délután 1 órától.

Vissza a városba - Miskolc
Mindazok, akik 2024. február 10-én szombat este elmennek a miskolci RockWell klubba - az egykori Boci Bárba - egy igazán különleges időutazáson vehetnek részt. 1974-ben innen indult az EDDA, itt állt először színpadra Pataky Attila, mint az EDDA énekese. 50 év után ez a koncert történelmi pillanat lesz.

OMEGA Testamentum koncert
2024. február 10-én szombat 20:00 órakor az Ady Endre Művelődési Házban Omega Testamentum koncert. Vendég zenekar: Stula Rock. A koncert Debreczeni Ferenc "Ciki" és zenekara tisztelgése az OMEGA életművének.

FEBRUÁR 11 - VASÁRNAP

Vasárnapi laza terep
A Spartan Race Training Group Miskolc csapatához bárki csatlakozhat egy edzésre vasárnap reggel. Bondár Kata és Orosz Attila és csapata várja a mozgásra vágyókat. A reggeli edzés egy körülbelül 10-12 kilóméteres terepfutás lesz csodás környezetben. Találkozó reggel 7.30-kor az Majális-park buszvégállomás melletti parkolóban. Az edzés ingyenes.

HOTE közösségi tekerés
Országúti közös bringázásra invitálnak minden olyan bringást, aki elég edzettnek érzi magát egy nem könnyű Bükki körre. Találkozó Görömbölyön a 4-es busz végállomáson 10 órakor. Útvonal: Tapolca-Kékmező-Kisgyőr-Bekénypuszta-Bükkszentkereszt-Hollóstető-Lillafüred-Miskolc.

Mazsola-paravános bábjáték
A Miskolci Csodamalom Bábszínházba várják az érdeklődőket vasárnap, 10:30-kor. Bálint Ágnes meséjén nemzedékek nőttek fel, akik azóta már szülők, esetleg nagyszülők, de még mindig szeretettel emlékeznek vissza a pöttöm kismalac kalandjaira, a tökházikó lakóira. A kedves mese hamar magával ragadja a közönséget, hiszen a gyermekek Mazsola szeleburdi, ám ugyanakkor szeretetreméltó karakterével, a felnőttek pedig Manócska bölcs, mindent megoldó, nyugodt figurájával azonosulhatnak, szórakozhatnak az érzelmekkel teli történeten. Ajánlott életkor: 3+ év. Balesetvédelmi okokból, a jegyváltás mindenkinek (ölben ülő csecsemőnek is) szükséges.

Mesés percek az egész családnak – Ciróka Babakoncertek
A kisgyermekes családok körében mára jól ismert a Miskolci Szimfonikus Zenekar Ciróka Babakoncertje. A karonülő, totyogó és világfelfedező babáknak megálmodott sorozat Miskolc legnépszerűbb kulturális családi programjává nőtte ki magát. Kodály Zoltán nyomdokain elindulva a Miskolci Szimfonikus Zenekar munkatársai egy olyan interaktív gyermekprogramot álmodtak meg, ahol a kicsik rendhagyó körülmények között gazdagodhatnak páratlan klasszikus zenei élményekkel. A Ciróka minden alkalommal új kalandokra hívja a gyerekeket az adott évszakhoz, ünnepkörhöz kapcsolódva. A koncerteknek egyedi, színes, játékos díszlete is van, ami segíti a családokat abban, hogy otthonosabban érezzék magukat. Önfeledt kikapcsolódás, zenével, mesével, játékkal az egész családnak vasárnap, a miskolci Művészetek Házában, 10:30-kor.

Még több programajánlat a Boon.hu oldalán!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában