Öröm

2024.02.25. 11:00

Gazdára talált az első tiszaújvárosi Babamama csomag

Tiszaújváros önkormányzata február közepe óta ingyenes Babamama csomaggal támogatja a gyermeket vállaló családokat.

Boon.hu

Dr. Fülöp György polgármester házhoz vitte a Babacsomagot

Forrás: tiszaujvaros.hu

Az idei évtől új elemmel bővült Tiszaújváros babaváró programja. Egy gyermek születése hatalmas öröm mindenki számára, ugyanakkor jelentős anyagi teher is a családnak. Egy finn kezdeményezés mintájára babaápolási termékekből álló ingyenes csomagot kapnak a gyermeket vállaló tiszaújvárosi családok. Az első ilyen „Babamama" csomagot dr. Fülöp György polgármester személyesen adta át kedd délután a Kovács családnak - írja a tiszaujvaros.hu.

Jól jön a segítség 

- Egy hatalmas gesztus és nagy anyagi támogatás ez számunkra, főleg most, amikor a babaápolási termékek ára az egekben van. Két évvel ezelőtt született meg első kisfiúnk, Máté. Akkor még 4 ezer forint volt egy csomag újszülött pelenka. Ugyanezt a terméket ma már 7 ezer forint körüli összegért tudjuk megvenni - mondta a büszke anyuka, Kovács-Plaszkó Judit, aki január 29-én adott életet második kisfiának, Kovács Dávidnak.  

Ötven doboz

Tiszaújváros önkormányzata indításként 1 millió 750 ezer forinttal csatlakozott a programhoz. Ebből az összegből 50 darab dobozt tudnak megvenni. Az ajándékcsomagban jó minőségű babaápolási termékek, pólya, cumisüveg, tisztálkodási szerek, és még hipoallergén mosógél is található. 

Az utóbbi napokig összesen két család igényelte a babapakkot, melyet az a szülő igényelheti, aki tiszaújvárosi lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen Tiszaújvárosban él, valamint gyermeke 2024. január 1. napján, vagy azt követően született. A csomagot a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálatánál a gyermek születési anyakönyvi kivonatának bemutatásával lehet átvenni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában