Döntöttek

2024.02.24. 10:30

Ennyivel ebédelhetnek drágábban a felnőttek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros képviselő-testülete a 2023. február 13-i ülésén döntött az intézményekben fizetendő térítési díjak mértékéről.

Boon.hu

Kicsit drágábban, de lesz ebéd a felnőtteknek is Tiszaújvárosban

Fotó: MW

Március 1-jétől az önkormányzati intézményekben és állami köznevelési intézményekben foglalkoztatottak, a köztisztviselők, valamint a vendégétkezők számára 1050 forintról 1200 forintra emelkedik egy adag ebéd térítési díja. Tiszaújváros képviselő-testülete a 2023. február 13-i ülésén döntött az intézményekben folyó munkavállalói, illetve felnőtt étkeztetés rendszeréről, valamint a fizetendő térítési díjak mértékéről - írja a tiszaujvaros.hu.

Munkában a konyhában
Fotó: tiszaujvaros.hu

Ennyi volt eddig 

E szerint az önkormányzati intézményekben és az állami fenntartású köznevelési intézményekben foglalkoztatottak, a köztisztviselők számára, valamint az önkormányzat, az intézmények, gazdasági társaságok azon vendégei tekintetében, akik a működéshez, illetve a szakmai feladat ellátásához kötődően tartózkodnak az érintett szervezetnél, az intézményekben történő étkeztetés bruttó ára adagoként 1050 forint volt. Ugyanilyen térítési díjat kellett fizetni az önkormányzati intézményekből és az állami fenntartású köznevelési intézményekből nyugdíjba vonult foglalkoztatottaknak, a köztisztviselőknek, a nem önkormányzati fenntartású közfeladatot ellátó intézmények (köznevelési intézmények kivételével) és az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok dolgozóinak, valamint az önkormányzat egészségügyi feladat-ellátási kötelezettsége teljesítésében vállalkozási formában közreműködő orvosoknak és alkalmazottaiknak.

Kalkuláltak 

A 2023. évi adatok figyelembevételével a Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ (TIK) számításokat végzett a felnőtt étkeztetés keretében előállított ebéd önköltségére vonatkozóan, s ennek alapján megállapítható, hogy a felnőtt étkeztetés önköltségének áfával növelt összege adagonknt 1200 forint, ami az élelmiszer alapanyagárak, valamint a személyi bérek emelkedése miatt 150 forinttal magasabb, mint 2023-ban. Mindezek hatására a képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy március 1-jétől a TIK az érintettek számára önköltséges áron biztosítsa az étkezést, mely szerint a térítési díj 1200 forint, ebből a nyersanyagnorma 630, a rezsi 315, az áfa 255 forint.  

A TIK üzemeltetésében lévő konyhák étkeztetési szolgáltatását igénybe vevő felnőtt étkezők, valamint a vendégétkezők a szervezet vezetője által lefolytatott egyeztetés alapján továbbra is a TIK igazgatójának előzetes írásbeli engedélyével vehetik igénybe az étkeztetést a rendelkezésre álló kapacitás függvényében, az engedélyben megjelölt intézmény konyháján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában