boon.hu video

2024.02.09. 16:41

A sikereknek örültek Tiszaladányban - Fotók, videó

Megújult a faluház és a csapadékvíz elvezetési hálózat.

Pap Gyula

A beruházás átadását jelképező szalagvágás sem maradt el

Fotó: Bujdos Tibor

A 2023-as évi beruházások átadó ünnepségét tartották pénteken Tiszaladányban. Dr. Liszkai Ferenc, Tiszaladány polgármestere összegezte az elmúlt időszak történéseit, kiemelve, hogy a nehéz körülmények ellenére Magyarország kormánya saját költségvetéséből egy ilyen kis településnek is, mint Tiszaladány több mint 400 millió forintot juttatott építkezésre, melyből utakat épületeket újítottak fel.

Öt beruházás

Az önkormányzat öt beruházást fejezett be, illetve van köztük olyan, ami a befejezés határán van. Két vállalkozó tudott a Magyar Falu programban a Kisbolt pályázatban nyerni, amely a falu javát szolgálja.

„A mai napnak erről is szólnia kell, hogy nem csak dolgozni kell, meg is kell tudni állni, áttekinteni azt amit csináltunk örülni a sikereknek, tanulni a tapasztalatokból, erőt gyűjteni és átgondoltan menni neki a többi feladatnak” – fejtette ki a polgármester.

Az egyik legnagyobb beruházás a faluház energetikai fejlesztése, melyet legutóbb 1973-ban újított fel az akkori község önkormányzata a jelenleg is látható szocreál stílusban. 2010-re leromlott állapotba került, beázott, süllyedtek a falai. Pályázat segítségével sikerült részben helyreállítani, a nyílászárók cseréje, a szigetelés és a fűtés korszerűsítése nélkül. Ez valósult meg a mostani pályázatból.

Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes és dr. Liszkai Ferenc, Tiszaladány polgármestere. Fotó: Bujdos Tibor

Hagyományok őrzése

A másik most átadott beruházás, csapadékvíz elvezetési pályázatból valósult meg. Hetven millió forintból a legsürgetőbb feladatokat sikerült megoldani ebben a projektben – jelezte a település vezetője.

Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes felidézte: „amikor Tiszaladányba jövök az nekem mindig a gyerekkorom is, mert az jut eszembe, hogy mennyit voltam itt apával, akinek a polgármester Feri bácsi igaz barátja volt, nagyon sok mindent együtt indítottak el. Tiszaladány számomra a magyarság, a hagyományok őrzése, a lovaskultúra, a csodálatos táj összessége. Hihetetlen fontos, hogy ezeket az értékeket megőrizzék és tovább tudják adni a következő generációknak” – fogalmazta meg.

Az ünnepség keretében a tiszaladányi ovis apróságok és a vegyeskar szórakoztatta énekével a közönséget.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában