Nem találja ki

2024.01.11. 07:00

A miskolci városháza őket hibáztatja a festékleválásért a Búza téri aluljáróban

Miskolc - Pár nappal ezelőtt hatalmas darabokban kezdett el leválni a plafonról a festék a nemrég átadott miskolci Búza téri aluljáróban.

Szaniszló Bálint

Ilyen látványt nyújtott a Búza téri aluljáró napokkal ezelőtt

Fotó: SZB

Hónapokat vártak rá a miskolciak, hogy befejeződjön Miskolc legforgalmasabb gyalogos aluljárója, a Búza téri felújítása. Emlékezetes, hogy nem kis közlekedési kálváriát okozott, hogy a lezárás idején jókora kerülőre kényszerültek a gyalogosok.

Aztán végre újra birtokukba vehették a város lakói és a bejárók a Búza téri aluljárót. 

Az idei év azonban azzal indult, hogy az aluljáró plafonjáról hatalmas darabokban kezdett el leválni a friss festés. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai annyit tudtak tenni, hogy lekaparták a tapadni nem akaró festékrészeket, így elsőre elhárították a krízist.

Szunyogh László, a város főépítésze a Facebookon, az aluljáró plafonjával kapcsolatban hozzá intézett kérdésekre reagálva azt mondta, hogy „Bár nem a főépítész dolga a karbantartás, felújítás, műszaki ellenőrzés, de megnézzük, mit lehet tenni. Valószínűleg nem jó már a szigetelés. Az újraszigetelés, sajnos, nem is egyszerű, nem is olcsó.”

Mondják: leszivárog a víz 

A miskolci városháza sajtó osztályához fordultunk a kérdésekkel, azt firtatva, hogy mi okozta a hibát, mikor lesz újra hibátlan az aluljáró mennyezete.

A válaszból a következő derül ki: „Társaságunk (a Miskolc Városgazda Nonprofit Kft. - a szerk.) a Búza téri aluljáró lépcsőkarjainak felújító karbantartási munkáit és az aluljáró világítótesteinek cseréjét végezte a munkálatok során. A mennyezeten egy tisztasági festés történt, a megkopott, koszos felület felújítása érdekében. A festési munkák során tapasztaltuk, hogy az aluljáró mennyezetén keresztül, a felette lévő útpályáról beázások keletkeztek, melyek visszavezethetőek a pályaszerkezet és az aluljáró födémje közötti, közel 50 éves vízzáró szigetelés elöregedéséhez. A lemállásokat a vízbeszivárgások okozzák és nem a hanyag munkavégzés. Az aluljáró szerkezeti része és a felette lévő közút nincs önkormányzati tulajdonban, hanem a Magyar Közút Zrt. kezelésében található, így a szigetelés javítását a kezelőnek kell elvégeznie. Sajnos amíg a szigetelés javítása nem történik meg, a beázások folyamatosak lesznek. Társaságunk kapcsolatban van a Magyar Közút Zrt.-vel a probléma orvoslására vonatkozóan, és kérte a mielőbbi intézkedések megtételét.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában