Annó

2023.12.30. 12:50

Vízhiány alakult ki Miskolcon

Miről írt a megyei napilap 60 éve? Az Észak-Magyarország 1963. december 30-i számában olvastuk: nem is véletlenül történt, ami történt.

Boon.hu

Minden csepp számít

Fotó: Boon

A kemény tél kellemetlen helyzetet teremtett Miskolc vízellátásában. Noha a vízművek gyűjtőterületét 30, helyenként 40 centiméteres hótakaró borította, az átfagyott talaj miatt a források vízhozama csökkent. A miskolci vízmű számításai szerint naponta mintegy 38 ezer köbméter ivóvízre lenne szükség, ezzel szemben csak 33 ezer áll rendelkezésre – számolt be a kialakult helyzetről a megyei napilap, hatvan éve. A híradásból megtudhatjuk: a vízhiányt elsősorban a Kilián-déli új városnegyed lakói érezhették meg. Mivel a vízhozam fokozására bekapcsolták a Szinva forrására telepített vízművet, emiatt a Diósgyőri Papírgyárnak jutott naponta mintegy ezer köbméterrel kevesebb víz. Itt fokozott takarékoskodással igyekeztek az üzem folyamatos termelését fenntartani, míg megenyhül az idő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában