Máris népszerű

2023.10.01. 11:00

Kerékpáros pumpapályával bővült a cigándi sportkínálat

A beruházásra az Aktív Magyarországért program keretében sikerült támogatást szerezniük.

Bódisz Attila

a fiatalok már birtokba is vették az új pályát

Fotó: BSZA

Úgynevezett kerékpáros pumpapályát adtak át Cigándon szombaton. Oláh Krisztián, a bodrogközi város polgármestere az avató rendezvényen elmondta: a különleges pálya kialakítására – amelynek költsége 30 millió forint volt - az Aktív Magyarországért program keretében sikerült támogatást szerezniük. A polgármester megjegyezte: városukban az elhelyezkedéséhez és méreteihez képest kiemelkedő a sportélet, hiszen a Cigánd SE-nek mintegy 250 igazolt sportolója van. Az egyesület aktív csoportját képezik a kerékpárosok, vagyis a Természetjáró és Bringa Club. Ennek tagjai, főleg Ablonczy Dániel elnök és Gönczi Zsolt szorgalmazták az új létesítmény létrehozását. A pumpapályán alapvetően úgy kell végig menni, hogy a kerékpáros tisztán a pályán szerzett energiát használja fel pumpáló mozdulatokkal, a pedál használata nélkül halad – magyarázta a polgármester. Hozzátette: a pályát természetesen bárki használhatja, még görkorcsolyával és rollerrel is. 

A projekttábla átadása:. Oláh Krisztián és dr, Hörcsik Richárd
Fotó: BSZA

Egyedi kialakítás

Dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a fiatalok életmódja a számítógépek, mobil eszközök használatával teljesen megváltozott a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évekhez képest. Mozgásszegényebb életmódot élnek, holott az ő szervezetüknek is szüksége van a fizikai aktivitásra. Ehhez Cigándon minden adott, szinte minden sportág szerelmesei megtalálhatják a megfelelő mozgási lehetőséget – mondta. Hozzátette: a város a sport területén komoly vonzáskörzettel rendelkezik, ugyanis nem csak a bodrogközi fogadják, de sokan járnak át a Felvidékről is. 

Kerékpáros bemutató a megnyitón

Ablonczy Dániel, a Cigánd SE Természetjáró és Bringa Clubjának elnöke kifejtette: a pálya egyedi, amit a neves MTB versenyző, Nagy Oszkár, valamint a kisvárdai motokrosszos Kormány Patrik építették meg professzionális módon. Kelet-Magyarországon száz kilométeres körzetben nincs másik hasonló létesítmény – jegyezte meg. Hozzáfűzte: az átadás előtt körülbelül két héttel már használható volt a pálya és esténként körülbelül 30 gyerek és fiatal nyüzsgött a helyszínen. A pályahasználat rendjét a balesetek elkerülése érdekében egy kihelyezett táblán tették közzé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában