Üléseznek

2023.09.28. 09:12

Az MVK menetrendjének módosításáról is döntött a miskolci közgyűlés – Folyamatosan frissül!

Ülésezett csütörtökön Miskolc város önkormányzatának közgyűlése, az ülés reggel 9 órakor kezdődött a polgármesteri hivatalban (Hunyadi utca 2. sz. alatti tetőtéri közgyűlési terem).

Tömegközlekedés Miskolcon

Fotó: Bujdos Tibor

Az akkumulátorgyár-vita sem maradhatott el a miskolci közgyűlés ülésén

A 9. előterjesztés, a Javaslat Fenntartható beruházások megvalósításának elősegítését szolgáló döntések meghozatalára című volt.

Az önkormányzat vállalja át Miskolcon a bölcsődei, óvodai, iskolai étkeztetés 25 százalékos áremelését

A közétkeztetés ügye is napirendre került a közgyűlés mai ülésén a 8. napirendi pontként.

Vitáztak a miskolci képviselők a közterületi kamerákról

A közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény értelmében „a képfelvevő elhelyezéséről, valamint a képfelvevővel megfigyelt közterület kijelöléséről a felügyelet előterjesztésére a képviselő-testület dönt." A mostani javaslatban újabb megfigyelési pontok kialakításáról van szó.

Ilyen károkat okozott Miskolcon a július 6-ai felhőszakadás

A miskolci közgyűlésen a 3. előterjesztés: Javaslat vis maior támogatással kapcsolatos döntések meghozatalára.

Kíséreti nyúlnak, állatorvosi lónak nevezték a miskolci busz- és villamosközlekedést

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó napirendi pont a „Javaslat a közösségi közlekedés vonalhálózatának és menetrendjének módosítására" a miskolci közgyűlés ülésén.

Nem tárgyalnak az akkumulátorgyártó cégek letelepedésének megtiltásáról

Révész Péter LMP-s képviselő, a városvezető Velünk a Város frakció tagja „Javaslat akkumulátorgyárak és akkumulátoripari alsó és felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek és létesítmények Miskolc Megyei Jogú Város közigazgatási területén való létesítésének elutasításáról" címmel nyújtott be egyéni képviselői indítványt.

Lehoczkiék és a színház dicséretével indult a miskolci közgyűlés

Tizennégy napirendi pont tárgyalásával megkezdte munkáját Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének szeptemberi rendes ülése. A 28 tagú testületből a kezdéskor 21-en vannak jelen. A testület határozatképes.

Lehoczkiék a miskolci közgyűlésen
Lehoczkiék a miskolci közgyűlésen
Fotó: Ádám János

A meghívó szerint 12 előterjesztést tárgyalnak ma a képviselők, további kettő pedig zárt ülésen kerül napirendre. Természetesen a szám még nőhet az ülés elején sürgősségi előterjesztésekkel. Többek között tárgyalnak egyes külterületi ingatlanok belterületbe vonásáról, döntéseket terveznek hozni vis maior támogatásokkal kapcsolatban, és ott a napirenden a közösségi közlekedés vonalhálózatának és menetrendjének módosítása is, amiről csütörtökön hosszan írt portálunk.

A közgyűlési ülésről Szaniszló Bálint tudósít.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában