Ülésezik a miskolci közgyűlés

2023.09.28. 12:43

Vitáztak a miskolci képviselők a közterületi kamerákról

Szeptember 28-án tartották Miskolc város közgyűlése szeptemberi ülését, immár a hetedik előterjesztést tárgyalták meg.

Szaniszló Bálint

Fotó: Bujdos Tibor

7. Javaslat a Miskolc Megyei Jogú Város területén működő térfelügyeleti kamerarendszer megfigyelési pontjainak bővítésére

Előterjesztő: Veres Pál polgármester

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt hangsúlyt fektet a város közrendjének és közbiztonságának a megőrzésére, és az abban elért eredmények továbbfejlesztésére. A vállalt kötelezettség teljesítésében egyre nagyobb szerepet játszik a városi térfelügyeleti kamerarendszer, melynek hatékony működtetése eredményesen járul hozzá a Miskolc városában előforduló jogsértések megelőzéséhez, megismétlődéseinek visszaszorításához, illetve megszüntetéseikhez. A közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény értelmében „a képfelvevő elhelyezéséről, valamint a képfelvevővel megfigyelt közterület kijelöléséről a felügyelet előterjesztésére a képviselő-testület dönt." A mostani javaslatban újabb megfigyelési pontok kialakításáról van szó.

A történelmi Avason és a Lovagi Tornák Terén és a Bazár-tömbben helyezének el új kamerákat.

Szilágyi Szabolcs, Velünk a Város: Fontos döntésekről van szó, amelyek a miskolciak biztonságát szolgálják. Az anyagi nehézségek ellenére fenntartja Miskolc a közterületi kamerahálózatát.

Deák-Bárdos Mihály, Fidesz: Újabb kamerákra lenne szükség a Vasgyárban. A nyáron Avasról származó szemét landolt a Vasgyárban. Kiderült, hogy egy budapesti cég pénzért vette át elszállításra a szemetet, amely aztán a Vasgyárban kötött ki. Ilyen bűncselekmények felderítését is segítené s közterületi kamera.

Bajusz Gábor, Fidesz: A Miskolci Önkormányzati Rendészet létszáma kicsi, nem képes ellátni a feladatát. A létszámot fel kellene tölteni.

Pakusza Zoltán, A mi hazánk: Perecesen is új kamerahelyeket jelöltünk ki évekkel ezelőtt, amit aztán mégsem helyeztek ki.

Az MVK menetrendjének módosításáról is dönthet ma a miskolci közgyűlés – Folyamatosan frissül!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában