Mezőkövesd

2023.08.31. 16:04

Iskolakezdés a Szent Lászlóban

Összesen 637 tanuló számára csengetnek be szeptember 1-jén a Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikumban.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: BlurryMe

Közülük 133 diák most kezdi el középfokú tanulmányait – mondta el Rigó Attiláné igazgató, aki hozzátette, hogy a 2023/2024-es tanévben több változás is lesz az érettségi vizsgák és a szakképzés átalakítása miatt.

Az új tanévben 14 gimnáziumi és 10 technikumi osztályban kezdődik meg az oktatás az intézményben. Emellett az érettségi utáni szakképzésben felmenő osztály, a 2/14 logisztikai technikus csoport, valamint a felnőttek szakmai oktatása keretében a kisgyermekgondozó, -nevelő csoport tagjai is folytatják tanulmányait. A nappali képzésben tanuló 637 diák közül 364 fiatal a gimnáziumi, míg 273-an a technikumi képzésben tanulnak szeptembertől. Az elmúlt évek gyakorlatához hűen idén is elérhető lesz a diákoknak az úszásoktatás, illetve a délutáni tehetséggondozó szakkörök. A Határtalanul programra újból pályázatot adott be az iskola, az eredményt még várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában