Kitüntetettek

2023.07.19. 15:11

Ők tartják kezükben a miskolci közösségi közlekedést

A szolgáltatásnak ugyanolyannak kell lennie minden időben, a mosoly és köszönés pedig alapvető.

Nagy-Hankó Krisztina

Cservenyák Csaba és Simon Gábor

Fotó: Ádám János

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a hagyományoknak megfelelően idén is megemlékezett az 1897. július 10-én elindított miskolci villamosközlekedésről. Miskolc polgármestere, Veres Pál ebből az alkalomból fogadta szerdán délelőtt a Polgármesteri hivatalban, az idén Meszléri Zoltán díjjal kitüntetett dolgozókat, Cservenyák Csabát és Simon Gábort. A közlekedési társaság legmagasabb elismerését azok a főállású szakemberek kapják, akik legalább egy évtizede dolgoznak a vállalatnál, és kimagasló, maradandó, példamutató munkát végeznek a közösségi közlekedés érdekében. 

A dolgozók nélkül nem működne 

Ezzel a díjjal a legkiválóbb MVK-s dolgozókat ismerjük el 

– mondta Veres Pál polgármester, aki kötetlen beszélgetésre várta a két kitüntetett dolgozót. A legtöbb kritika, ami a várost éri, a tömegközlekedés kérdéseiből adódik. Idén az eddigi legnagyobb forrást különítették el a költségvetésből erre a célra, próbálják minden módon támogatni a közlekedésszervezést és a lehető legoptimálisabb szolgáltatást biztosítani – tette hozzá a polgármester. Nemzetközi és országos viszonylatban is megállja a helyét más, hasonló városokkal összehasonlítva a miskolci tömegközlekedés. Ez azonban az MVK Zrt. elkötelezett dolgozói nélkül nem működne, ezért minden elismerést megérdemelnek – fogalmazott Veres Pál. 

Magáénak érzi a közlekedési céget 

1984 óta dolgozik a miskolci közlekedési vállalatnál, annak idején egy rozoga villamos oldalán látta meg a hirdetést, hogy villamos- és autóbusz vezetőket keresnek – mondta el Simon Gábor, az MVK Zrt. villamosvezetője. Bár az akkori szakmunkás fizetésnél 30 százalékkal magasabb bért kapott és még pótlékok is voltak, de nem a fizetés tartotta a cégnél ennyi éven keresztül. 

Ahhoz, hogy minden időben helyt álljon – miközben a kollégák folyamatosan cserélődtek körülötte - rátermettség és kitartás kellett. A vezetőfülkébe pedig mindig úgy kell beülni, hogy mosolygunk és megtaláljuk a hangot az utasokkal – hívta fel a figyelmet Simon Gábor. Az MVK-nál eltöltött évek alatt a szakszervezetnek és az üzemi tanácsnak is tagja volt, illetve most felügyelő bizottsági tag munkavállalói oldalon. Október elsejétől már nyugdíjba vonul, de szép emlékeket visz magával és nagyra tartja az elismerést, hiszen ezt a céget szinte magáénak érzi – emelte ki. 

Minden felszálló utasnak köszön

Aki több mint harminc évet eltölt egy munkahelyen, annak lojálisnak és elkötelezettnek kell lennie és akkor is ugyanazt a szolgáltatást kell nyújtania, ha esik az eső vagy fúj a szél vagy éppen nagyon meleg van és nem működik a klíma – hangsúlyozta Cservenyák Csaba autóbuszvezető. Hozzátette: azokkal az utasokkal éppúgy meg kell találni a hangot akiknek van bérlete, mint akiknek nincs. Igazából ha egy mondattal össze kellene foglalni, hogy mit érez az elismerés kapcsán, akkor annyit mondana: ő csak jól akarta csinálni. A mosoly és a köszönés, amit az utazóknak nyújt minden nap, hozzátartozik ehhez. Ezt nem a járművezetői tanfolyamon tanítják, a munka közben sajátítja el az ember. De amikor ő képezte a leendő kollégákat, magasra tette a mércét és ezt alap elvárásként fogalmazta meg számukra – tudta meg a boon.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában