Segítség!

2023.07.22. 18:00

Pénz kellene még, hogy kinyithasson Galamb Alex sütödéje

Eddig 100 ezer forint jött össze a szükséges 500 ezerből a Sütni Jó Alapítvány hernádnémeti pékségének felújítására.

Boon.hu

Ilyen állapotban van most a sütöde

Galamb Alex, aki arra tette föl az életét, hogy hasonló, nehéz sorból indult gyerekek életét megkönnyítse, a napokban jelentette be, hogy 500 ezer forint hiányzik ahhoz, felújíthassák a Sütni Jó Alapítvány hernádnémeti üzemét. A Boon.hu elsőként adott hírt a helyzetről.

Néhány nap elteltével Alex Facebook-oldalán ezt írta:

Elsőként szeretném megköszönni azoknak az emberek a támogatást, akik az elmúlt napokban segítettek a Sütni Jó Alapítványnak. Jelentem, a szükséges 500 ezer forintból már megvan 100 ezer forint. Köszönjük szépen az eddigi segítséget! Kérem, hogy segítsék a felújítási programot.

Félbemaradt 

Galamb Alex jó egy hete kitörő örömmel jelentette be, hogy a Sütni Jó Alapítvány hernádnémeti sütödéjénél elkészült az a mobilgarázs, amely a gépek és eszközök raktározását segíti. Facebook-posztjában így köszönte meg: "Kedves emberek! Köszönjük szépen a segítségeteket. Nélkületek nem jöhetett volna össze a mobilgarázs és a betonozás. Egy közösség újra bebizonyította hogy nincs lehetetlen."

Alex pár nappal később kétségbeesetten fordult segítségért a közvéleményhez: "A Sütni jó Alapítványnál a sütőüzem felújítása nem úgy zajlik, ahogy reméltük. Az építőiparban nagyon drágák lettek az anyagok, illetve az emberek munkadíja. Múlt héten kipakoltuk a pékséget abban bízva, hogy a munka elkezdődik végre. Kiderült, hogy az Alapítványnak nincs elegendő forrása a szükséges munkákra: burkolás, betonozás, kartonozás, járólap lerakása, teljes elektromos hálózat átépítése az előírások szerint. Sajnos ameddig nincs elvégezve a felújítás, eddig nem tudunk a gyerekekkel közösen sütni. Arra kérek minden jóérzésű embert, hogy aki teheti, segítsen az alapítványnak!" 

Megkerestük telefonon Galamb Alexet, aki elmondta, hogy mintegy félmillió forint hiányzik még, hogy megtörténjen a pékség felújítása. Azért is fontos, mert így tud a gyerekekkel foglalkozni, együtt sütni. Aki segíteni akar, megtalálja Alexet a Facebookon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában