Az év embere 2022

2023.02.19. 18:00

Galamb Alex: "Mindegy hova születünk, kellő kitartással példaképpé válhatunk.."

A hátrányos helyzetű gyermekek mentorálásáért, a saját életével való személyes példaadásért érdemelte ki az elismerést a roma fiatal.

Szaniszló Bálint

Galamb Alex kis védenceivel

Fotó: Ádám János

A Észak-Magyarország és a boon.hu február 1-jén indította útjára Az év embere közönségszavazását. Az év embere jelöltjei a saját területükön kimagasló eredményt értek el, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt esztendőben. Célunk az volt, hogy olvasóink segítségével díjazzuk és elismerjük nem mindennapi munkásságukat.  

Galamb Alex
Fotós: Bujdos Tibor

A napokban véget ért szavazás alapján a "borsodi pék" lett az év embere. A roma származású Galamb Alex a hátrányos helyzetű gyermekek mentorálásáért, a saját életével való személyes példaadásért érdemelte ki az elismerést.

Igazi születésnapi ajándék 

Már maga a jelölés is megtiszteltetés számomra, hiszen jelképesen több neves, köztiszteletben álló emberrel kerülhettem bele egy társaságba. Ha csak két nevet említek, Béres Attila, rendező, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, vagy dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház főigazgatója. A jelöltek között én vagyok a legfiatalabb, ráadásul az egyetlen roma. Istennek és az embereknek hála, megnyertem a díjat, de azt nem Galamb Alex kapta, hanem a teljes roma közösség. Vallom: Mindegy hova születünk, kellő kitartással példaképpé válhatunk. Még nagyobb a boldogságom, mert éppen a 25. születésnapomon értesültem az elismerésről. Nem is lehetne szebb ajándék...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában