Segítség kell!

2023.07.19. 10:16

Baj van! Bezárt Galamb Alex sütödéje

Pénzhiány miatt nem tudják folytatni a Sütni Jó Alapítvány hernádnémeti pékségének felújítását.

Szaniszló Bálint

Üresen tátong a Sütni Jó Alapítvány sütödéje

Galamb Alex, aki arra tette föl az életét, hogy hasonló, nehéz sorból indult gyerekek életét megkönnyítse, néhány nappal ezelőtt kitörő örömmel jelentette be, hogy a Sütni Jó Alapívány hernádnémeti sütödéjénél elkészült az a mobilgarázs, amely a gépek és eszközök raktározását segíti. Facebook-posztjában így köszönte meg: "Kedves emberek! Köszönjük szépen a segítségeteket. Nélkületek nem jöhetett volna össze a mobilgarázs és a betonozás. Egy közösség újra bebizonyította hogy nincs lehetetlen."

Itt még nagy volt az öröm, elkészült a raktár

Elszálltak az árak 

Galamb Alex pár nappal később kétségbeesetten fordult segítségért a közvéleményhez:

A Sütni jó Alapítványnál a sütőüzem felújítása nem úgy zajlik, ahogy reméltük. Az építőiparban nagyon drágák lettek az anyagok, illetve az emberek munkadíja. Múlt héten kipakoltuk a pékséget abban bízva, hogy a munka elkezdődik végre. Kiderült, hogy az Alapítványnak nincs elegendő forrása a szükséges munkákra: burkolás, betonozás, kartonozás, járólap lerakása, teljes elektromos hálózat átépítése az előírások szerint. Sajnos ameddig nincs elvégezve a felújítás, eddig nem tudunk a gyerekekkel közösen sütni. Arra kérek minden jóérzésű embert, hogy aki teheti, segítsen az alapítványnak!

Megkerestük telefonon Galamb Alexet, aki elmondta, hogy mintegy félmillió forint hiányzik még, hogy megtörténjen a pékség felújítása. Azért is fontos, mert így tud a gyerekekkel foglalkozni, együtt sütni.

Azt is szeretné, hogy hamarosan pék, cukrász tanulók gyakorlati helye is lehessen a sütőüzem. Ezzel is szeretné segíteni szakmához juttatni a nehéz sorból induló gyerekeket. Aki segíteni akar, megtalálja Alexet a Facebookon. 

Kakaós csigát sütöttek 

Kakaós csigák készültek a roma napra

Még működött a sütöde, amikor a hernádnémeti roma napra kakaós csigát készítettek. A Sütni jó Alapítvány immár harmadik éve rész vesz a Hernádnémeti Roma Napon, amit Hernádnémeti Roma Önkormányzata szervez a helyi lakosok számára színes programokkal gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában