Elismerés

2023.06.09. 19:10

Tehetséggondozó oktatókat díjazott a Miskolci Szakképzési Centrum

Átadták a tehetséges diákokat támogató oktatók elismerő díjait június 9-én, pénteken a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikumában.

NHK

Fotó: NHK

A Tehetséggondozó díjat a Miskolci Szakképzési Centrum hagyományteremtő céllal hozta létre azon oktatóinak elismerésére, akik mindennapi munkájuk mellett időt, energiát és tudást nem sajnálva felkarolják, támogatják, valamint helyi és országos versenyekre készítik fel az iskolájukban tanuló tehetséges diákokat. Ezen tevékenységek és eredmények alapján bronz–, ezüst–, és arany–, valamint tavaly óta már gyémánt fokozatú tehetséggondozó díjakat is odaítélnek az intézmények oktatóinak.

Idén is újítottak

A Miskolci Szakképzési Centrum 75 oktatója kapott kitüntetést, elismerve ezzel az elmúlt egy évben végzett tehetséggondozó munkájukat. Az idei díjátadón külön elismerésben részesültek a Szakma Sztár Fesztiválon kiemelkedő eredményt elért tanulók is. Szintén újdonság az idén, hogy egy duális partnert is meghívtak az eseményre. A Szakképzési Centrum elismerésben részesítette Sándor Csabát, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. képzési vezetőjét, a duális partnerség terén végzett kiemelkedően támogató tevékenységéért.

Sokszor szabadidejüket áldozzák fel

Az iskolák igazgatói terjesztették fel a díjra kollégáikat. Tavaly bevezették a gyémánt fokozatot is, azért mert a Szakma Sztár Fesztiválon vannak tanulóik, akik dobogós helyezéseket értek el és az őket felkészítő oktatókat ezzel az elismeréssel díjazzák – mondta Molnár Péter a Miskolci SZC főigazgatója. Akik az arany fokozatot kapják, azok is országos versenyeken értek kimagasló eredményeket tanulóikkal. Annak idején egy GINOP program keretében került sor először erre az eseményre, aminek már vége, de úgy döntöttek, folytatják a szép hagyományt – emelte ki a főigazgató. Hozzátette: a díj pénz jutalommal is jár, de ennél sokkal fontosabb az erkölcsi elismerés. Az elismerést többször is, akár évről-évre újra megkaphatja az arra érdemes oktató.

Szakmájuk kiváló művelői

A szakmájuk iránt elkötelezett tanulókra van szükség és ennek támogatásában a Miskolci Szakképzési Centrum élen jár – mondta Bihall Tamás, a BOKIK elnöke köszöntőjében. Hozzáfűzte: ehhez a miskolci iskolák jó oktatói bázissal rendelkeznek. Az iparkamara az intézményekkel a lehető legszorosabb kapcsolatot kívánja továbbra is fenntartani. A Szakma Sztár Fesztivált a kamara rendezi minden évben, ezért a jövőben dotálni szeretnék a kiválóan teljesítő szakmai felkészítőket, oktatókat, hogy a motiváció még nagyobb legyen – fejtette ki Bihall Tamás.

Kellemes meglepetés

Varjú Terézia, a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikumának oktatója gyémánt fokozatú elismerést kapott. Közgazdaságtant és történelmet tanít, második alkalommal kapta meg a legmagasabb fokozatát a díjnak. Meglepődött, mert azt gondolta csak egyszer lehet ilyesmiben része – hangsúlyozta. Portfóliót kellett készíteni a Szakma Sztár Fesztiválra marketingből és webáruház üzemeltetésből a tanulóknak, sok elemzéssel, összehasonlítással, projekt munkával. Egy új területre kellett felkészítenie a fiatalokat, nincs hozzá tananyag, tankönyv. Sokat kell hozzá tenni pluszban és egy olyan kreatív ágazat, amelyben valami egyénit kell létre hozni – hangsúlyozta az oktató.

Harmadszor kapott díjat

Arany fokozatú elismerésben részesült Debrődi Róbertné, aki kereskedelmi gazdaságtant és kereskedelmi gyakorlatot oktat a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikumában. Az elmúlt 5-6 évben foglalkozik intenzíven tehetséggondozással és készíti fel a fiatalokat szakmai versenyekre. A diákokat ismeri, tanítja, felkészítésük egy-két év alatt történik, de nem csupán a tanórákon, hanem azon túl is találkoznak – tudatta az oktató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában