Elismerés

2023.06.09. 17:08

A kiváló tanulókat díjazták

Több mint félszáz szakmájukban kiváló eredményt elért diák vehetett át péntek délután elismerő oklevelet a BOKIK székházában.

PN

Bihall Tamás a BOKIK elnöke

Fotó: Vajda János

A BOKIK a hagyományoknak megfelelően idén is köszöntötte és Elismerő Oklevéllel jutalmazta a végzős tanulókat. Az eseményre vármegyénk képzőintézményeinek több mint félszáz diákja vett részt.

Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum két díjazottja, Kovács Attila Marcell és Kovács Dániel elmondták, nem számítottak a díjra, de nagyon örülnek neki és remélik, hogy egy pozitív pontot jelent majd ez az elismerés az álláskeresésnél, akár itt Magyarországon, vagy akár külföldön. A fiatalok szerint egy jó szakma az alap a folytatáshoz.

Bihall Tamás, a Bokik elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a majdnem 20 éve rendezik ezt az eseményt, hogy elmélyítsék a kamara, a gazdaság és az iskolák, a diákok közötti viszonyt. „Ma viszont a diákokat ünnepeljük és azt gondolom, hogy a gazdaság a felkészült, motivált fiatalokat várja, minőségileg és mennyiségileg is várják a cégek az utánpótlást”- hangsúlyozta a Bokik elnöke.

Majd hozzátette, nagyon fontos az általános tudás az élethosszig tartó tanulás folyamatában, de egy adott terület ismerete éppolyan jelentős- tette hozzá. És ha egy szakmát elsajátítottak, az nem zárja ki egy újabb megtanulását sem vagy folytathatják a felsőoktatásban is, mind ehhez jó alapot jelent a duális képzés, melyben a kamarának egy koordináló szerepe van – mondta Bihall Tamás, a Bokik elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában