Tehetségkutató

2023.06.03. 19:00

Megvan, hogy kit tartanak a legtehetségesebb zenekarnak (fotók, videó)

A Hangfoglaló Program megtartotta országos zenei tehetségkutatójának vármegyei elődöntőjét.

Detzky Anna

Tíz zenekar mérte össze tudását a mai tehetségkutató versenyen

Fotó: Bujdos Tibor

Az Öröm a zene országos tehetségkutató sorozat miskolci állomását rendezték meg a Helynekem Helyfoglaló 2023 címmel, szombaton, a névadó Helynekemben. A hattagú szakmai zsűri számos vármegyénkbeli jelentkező közül ezúttal tíz zenekarnak adott lehetőséget, hogy három saját dallal megméresse magát 15 percre. A jelentkezők zömében Miskolcról, de néhányan messzebbről is érkeztek.

- Az Öröm a zene egy 25 állomásból álló sorozat, amely tizenöt éve működik. Minden megyében, a fővárosban, egy vajdasági, egy felvidéki és három erdélyi településen keressük az adott év legtehetségesebb zenekarait, akik bármilyen műfajban indulhattak az alapvetően szakmai tehetségkutatón – ismertette Andrásik Remo zsűrielnök, a HANOSZ főtitkára, zenész, gitártanár.

A legjobb, lemezt készíthet

Az országos döntő győztesét egy teljes évig támogatja a Hangfoglaló Program.

- Azoknak, akik továbbjutnak, október első hétvégéjén fogunk döntőt tartani. A hattagú zsűriben rajtam kívül helyet foglal a Hangfoglaló Program két mentora, két miskolci zenész: Nahaj Péter énekes és Fekete Szilárd dobos, valamint egy zenei szakember. Itt is az egységes, 50 pontos zenei értékelési rendszer alapján zsűrizzük a produkciókat. Ezek között szerepel: a hangszeres tudás, dalszövegek, dupla pontozással az egyediség és a szubjektív összkép. Mindez tulajdonképpen a dalszerzői képességre és előadói készségre irányul. Azt, aki megnyeri a döntőt, továbbajánljuk a Hangfoglaló Program induló előadókat támogató rendszerébe. Rajta kívül még kilenc zenekar ajánlását fogadjuk, akiknek szintén meg kell méretniük magukat egy hasonló meghallgatáson. A támogató rendszerbe való bekerülés azt jelenti, hogy egy teljes évig mentort és 2 és fél millió forintos támogatást kap a zenekar, amiből lemezt és videóklipet készíthet. Továbbá egy évig fölléphet a Hangfoglaló rendezvényein. Tehát tulajdonképpen elindíthatja a fél profi pályáját. Az pedig már az együttesre van bízva, hogy mennyi időt, energiát tesz ebbe bele. A múltból egyébként komoly tehetségeket tudunk felmutatni. Nálunk nyert például a Margaret Island, a Junkie Jack Flash és második lett a Fatal Error – sorolta a zsűrielnök.

A Helynekem Helyfoglaló 2023 című idei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei tehetségkutatón a metált játszó Absuloth lett az első helyezett, az alternatív rockot játszó Tisztakosz lett a második és a pop-rockot játszó Gedeon Reflects állhatott fel a dobogó harmadik fokára. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában