Hőségriadó!

2023.06.21. 14:02

Az utcák locsolásával és ivóvízosztással védekeznek a hőség ellen (fotók, videó)

Az időjárás-előrejelzéseinek figyelembevételével rendelték el a hőségriasztást az ország egész területén. A hőségriasztás - jelen állás szerint - június 23-án, pénteken 24 óráig van érvényben.

Póczos Nikolett

A város működő szökőkútjai jelentenek még enyhülést

A kánikula fokozottan veszélyes az idősekre, a kisgyermekekre, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. A hőségriasztáshoz kapcsolódó intézkedésekről a miskolci önkormányzat közleményt adott ki. Ebből csak annyi tudható meg, hogy az intézkedések közé tartozik többek között a közterületek gyakori öntözéssel történő hűtése és a város meghatározott pontjain ivóvíz biztosítása a járókelők számára. Emellett aktiválták a hőségterveket a szociális intézményekben, valamint közzéteszik azon klimatizált közintézmények listáját is, ahová betérhetnek az állampolgárok az extrém idején.

Szaharai por érkezik 

Nehezíti a helyzetet, hogy a forrósággal együtt szaharai por is érkezik Magyarországra – közölte az Országos Meterorológiai Szolgálat. Azt írták: a dél felől érkező por a következő időszakban az áramlással északkeletre, keletre tevődik, Magyarországot várhatóan szerdától éri el. Hozzátették: a por megfestheti a naplementéket, és a kialakuló záporokkal „ki is mosódhat” majd.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában