Akció

2023.06.01. 17:00

„Gyere és fuss velünk Sajóbábonyban a sérült gyermekekért”

Negyedik alkalommal szervez jótékonysági futóversenyt a sajóbábonyi Sok KIS Kéz Közhasznú Egyesület. Az idei cél: sérült gyermekek terápiás ruhájának megvásárlása.

NHK

Jótékony futás lesz

Fotó: Bencsik Ádám

Az előnevezés májusban lezárult, azonban helyszíni nevezésre is van lehetőség az esemény napján, június 4-én, vasárnap a versenytávokra és a váltófutásra egyaránt. A helyszín a Sajóbábonyi Ipari Park, illetve Rendezvényház. Reggel 9 órakor kezdődik a megmérettetés, ahol 1200 méteres akadálymentes távot, azaz jótékonysági távot is lehet teljesíteni azoknak, akik nem a versenytávok valamelyikét választják. A 10 km-es és a 20 km-es távnál 14 évesnél idősebbek indulhatnak. A többi távra nincs korhatár. Az akadálymentes táv pedig ingyenes.

Minden futó emléket kap 

A futóversenyen való részvétellel a Sok KIS Kéz Közhasznú Egyesület célkitűzését támogathatják. Ezúttal a vármegyei kórház Gyermekrehabilitációs Osztályának gyermekei részére egy speciális, terápiás eszközt, úgynevezett Mollii Suit ruhát szeretnének vásárolni a szervezők. Támogató jeggyel azok is segíthetik a nemes célt, akik nem tudnak részt venni a futóversenyen. A támogató jegy mértékét az adományozó határozza meg. A versenytávokon abszolút 1.,2.,3. helyezett lány, fiú, női, férfi kategóriákban egyaránt díjazásban részesülnek a résztvevők, ezen felül minden nevezett célba érkező befutóérmet kap. Az akadálymentes távon, valamint a közös futáson, minden célba érkező egyedi emlékérmet kap. A jótékonysági futás kísérő rendezvényeként az „Ecsetre fel a Gyermekekért” szervezet jóvoltából arcfestés és kézműveskedés lesz. Továbbá ott lesz Áll Dávid állatsimogatója és Vitéz István „Csikó” a palacsintakirály.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában