Nem kell többé

2023.05.02. 14:53

Lekerült a maszk vármegyénkben is

Május elsejével eltörölték a maszkviselési kötelezettséget Magyarországon, így Miskolcon is.

PN

Nem kell többé maszkot viselni az orvosi rendelőkben sem

Fotó: MW

Magyarország kedvező járványügyi helyzetére hivatkozva az országos tisztifőorvos május elsejével visszavonta a kötelező maszkviselésre vonatkozó határozatát - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken. A rendelet szerint hétfőtől az egészségügyi és a szociális intézményekben sem a dolgozóknak, sem a látogatóknak nem kell maszkot hordaniuk. A kórházigazgatók saját hatáskörben továbbra is dönthetnek a kórházat vagy a kórházon belül bizonyos osztályokat érintően a kötelező maszkhasználatról.

Dienes István háziorvos portálunkat úgy tájékoztatta, hogy a rendelet ellenére ő azt kéri betegeitől, hogy ha felső légúti megbetegedést tapasztalnak saját magukon, akkor saját és környezetük biztonsága érdekben továbbra is viseljenek maszkot.

Május elsejétől kezdve a miskolci Őszi Napsugár Idősek Otthonában sem kell már maszkot viselni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház és a Csillagpont Kórház portáján azt a felvilágosítást kaptuk, hogy az intézményben sem vizsgálatra sem látogatóba nem kell immár maszkot viselni. A helyszínen megkérdeztünk néhány beteget, ők elmondták, örülnek, legtöbben a maszk nehéz szellőzésére, valamint az orrtörlés nehézségére  panaszkodtak.

Késő délután felkerült a megyei kórház honlapjára néhány mondat a maszkhasználattal kapcsolatban, miszerint a kórházban a következő esetekben a maszkhasználat továbbra is erősen javasolt a dolgozói és betegbiztonság miatt: fertőző beteg ellátása, bármilyen légúti aktív tünet esetén mind az ellátó, mind a beteg részéről, valamint fokozott cseppfertőzéssel járó beavatkozások végzésekor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában