Nagyra nőtt

2023.04.26. 12:00

Térdig ér a fű az Avas jó részén - fotókkal

Portálunkat többen megkeresték a kaotikus állapotok miatt, a Városgazda állítja: a füvet folyamatosan nyírják.

UA

Ez bizony "kutya magas" fű

Fotó: Ádám János

Habár a Miskolci Városgazda szerint megkezdték Miskolcon a közterületek fűnyírását, egyes városrészeken óriási lett a fű. Tehát a megyeszékhely esetében továbbra sem lehet kijelenteni, hogy mindenhol le van nyírva, és nem burjánzik a gaz számos parkban, közterületen, járda mellett. Ez pedig nemcsak esztétikai kérdés, hanem egészségügyi is: magas pollenszennyezettséget okozhat, ami betegséghez vezethet.

Szerkesztőségünket több avasi lakos kereste meg azzal a problémával, hogy az Avas városrészen óriási a gaz és már több helyen a járdára is „ráfekszik” a fű annyira nagy. 

Megnéztük a panaszos által említett környéket, ahol mi is azt tapasztaltuk, hogy több helyen térdig ér a fű.

Időjárástól függően végzik

Megkerestük a Városháza sajtóosztályát a kaotikus állapotokkal kapcsolatban. Megkeresésünkre azt írták, hogy első körben az úgynevezett intenzív és I-es kategóriájú területeken vágják a füvet, az április 3. és 19. közötti időszakban. Az intenzív területek 82 százalékán, az I-es kategóriába tartozó területeknek pedig a 43 százalékán végeztek a munkákkal a munkatársaik. Hozzátették: Az Avas városrészen is folyamatos a fűnyírás. Az Avas III. ütemének vágása már megtörtént, az Avas II. ütem befejezése pedig az időjárás függvényében a héten várható. A Városgazda szeretné felhívni a figyelmét a cég honlapjára, ahol mindig megtalálhatók a kft.-vel kapcsolatos aktualitások, melyek között a fűnyírással kapcsolatos tudnivalókról is hírt adtak.

A társaság tájékoztatása szerint minden évben összesen több mint 3 millió négyzetméternyi intenzív és első kategóriájú zöld terület rendszeres fűnyírásáról gondoskodnak, továbbá egy millió négyzetméternyi gondozatlan zöldterületen évente legalább egyszer kaszálnak. Az áprilistól novemberig tartó fűnyírási szezonban, a város területén időjárástól és a terület jellegétől függően, kézi és gépi erővel kaszálnak a Városgazda munkatársai – tették hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában