Sikeres verseny

2023.04.01. 09:33

Egész Olaszország odafigyelt erre a könyvklubra

Márciusban  a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium  EYE Project résztvevői Torinoban A famászó báró kalandjai című könyvét dolgozták fel.

A madártávlatból a miskolci gimnázium épülete

Fotó: jezsuita gimnázium

Négy ország 60 diák, 8 tanár. Évente összejönnek valahol Európában, hogy egy regényről beszélgessenek. Nem egy hétköznapi könyvklub, az biztos. Az EYE Project (European Youth Exchange Project) négy jezsuita iskola több évtizedes együttműködése. A belga, olasz, német és magyar diákcsapat valóban egy regény elolvasásával kezdi meg a projektet, de aztán jön a csoportos műhelymunka, az interdiszciplináris feldolgozás, melyben szerepel többek között képzőművészet, előadóművészet, színház, vitakultúra, szociológiai kutatás, versírás, talk show, környezetvédelem, tizenévesek életproblémái, családi szituációk, humor, reppelés, biciklitúra, kincsvadászat.

A könyv borítója

Március 18-25 között a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium  EYE Project résztvevői Torinóban, az Istituto Sociale jezsuita iskolában Italo Calvino, A famászó báró kalandjai című könyvét dolgozták fel. Mivel Calvino torinói, a projekt különösen fontos volt a helyiek számára, a diákokat ünnepélyesen fogadta a város polgármestere, a projektről szól a torinói iskola honlapja, de egész Olaszország felfigyelt, hiszen a La Reppublica, Olaszország második legnagyobb napilapja, amit még a csizma talpán is olvasnak, egész oldalas cikket közölt a projektről, számolt be a történtekről a miskolci gimnázium vezetése. A versenyről részletesen itt olvashat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában