Fejlesztés

2023.03.19. 16:00

Mád felé épül tovább a tokaji borvidék kerékpárútja

Összesen több mint 10 kilométeren jön létre új bicikliút, a projektben egy vasúti hidat is emelnek.

BOON

Fotó: Serfőző László

A TED-en közzétették a tokaji térségben épülő kerékpárút újabb ütemének a közbeszerzését. A beruházó tokaji önkormányzat a Mád és Tarcal között kiépülő bicikliutat három részprojektben építteti meg, egy vasúti hidat is megvalósítva.

Közel 20 kilométeres kör jön létre a Kopasz-hegy körül

Korábbi sajtóhírek szerint a fejlesztés közvetlenül kapcsolódik az úgynevezett Tokaj-kör kerékpáros útvonalhoz. A Tokaj-kör kiépítése során a tokaji Kopasz-hegy körül jön létre kerékpárút a Tokaj-Tarcal-Bodrogkeresztúr-Tokaj útvonalon, mintegy 19 kilométeren.

Az átfogó fejlesztés korábbi ütemét a KE-VÍZ 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. konzorciuma végezte el, ennek során 2,81 kilométeren új, háromszor egy sávos kerékpárút épült ki Tokaj belterületén, valamint 3,63 kilométeren a már meglévő földutakat aszfaltozták le. Egy vasúti híd kivitelezése is a projekt része. A most megjelent közbeszerzés szerint az alábbi három részprojektet valósítják meg a majdani nyertesek. A Mád és Tarcal közötti 7,6 kilométeres szakaszon a 0+000 és a 7+609 kilométerszelvények között kerékpáros nyom (külön projektben megvalósuló szervízút), klasszikus kerékpárút, valamint külön projektben megvalósuló kerékpárút jön létre; a Tarcal belterületén kiépülő 3 kilométeres szakaszon a 0+000 és a 3+038 kilométerszelvények között kerékpárút, közös gyalog- és kerékpárút, kerékpáros hídműtárgy és kerékpársáv épül ki; a 2+920 kilométerszelvénynél nagyszelvényű hídműtárgyként egy vasúti hidat emelnek – közölte a Magyarepitok.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában