Pályázatot nyertek

2023.03.01. 14:10

Hajléktalanok is dolgozhatnak közfoglalkoztatottként Miskolcon

Pályázatot nyert a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft., a hajléktalan-mintaprogram részeként a közfoglalkoztatottak a fasorok gondozását, tűzifakészítést, valamint az útburkolati jelek festését végzik majd a vármegyeszékhelyen.

Többek között az útburkolat festése is feladata lehet a közfoglalkoztatottaknak Miskolcon (illusztráció)

Fotó: Vajda János

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. a Belügyminisztérium két kiírására is sikeresen pályázott. Ennek köszönhetően a társaság a Nemzeti Foglalkoztatási Alap Start-munkaprogram forrásából 50 főt tud tovább foglalkoztatni, annak az egyedi közfoglalkoztatási programnak köszönhetően, amelyben helyi hajléktalangondozó intézmények közreműködésével hajléktalanok dolgozhatnak a cégnél március 1-től, egy éven át. A program résztvevői a korábbi évekhez hasonlóan, a többi közt a fasorok gondozását, tűzifakészítést, valamint az útburkolati jelek festését végzik majd. Mindez az országos hajléktalan-mintaprogram részeként valósul meg. A másik nyertes pályázat és a hozzá kapcsolódó, hosszabb időtartamú program révén pedig további 140 fő közfoglalkoztatott dolgozhat a Városgazdánál március 1-től egészen november végéig, a városüzemeltetéshez kapcsolódó feladatokat ellátva.
A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. éves szinten több száz tartósan munkanélküli ember számára biztosít folyamatos munkalehetőséget. A programok során a társaság a munkavállalókat napi 8 órában foglalkoztatja, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatallal, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatallal kötött hatósági szerződések alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában