Ez történt a héten Borsodban

2023.03.13. 14:00

Avasi kilátó látványterveken, rajtaütés a garadnai cserbenhagyón – na de mi az az ursus arctos?

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb borsodi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

BOON

Egy Ursus arctost láttak Boldva település határában

2023. március 9-én Ursus arctos észlelés történt az Aggeleki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén Boldva település határában a Sajó-folyó mellett. Az Aggeleki Nemzeti Park facebook oldalán azt írta, a folyót határoló terület jellemző útvonala a Magyarország területére időnként beérkező kóborló állatok. 

Így változik hétvégétől a Zsarnai piac nyitvatartási rendje

Az eddiginél hosszabb ideig várják a vásárlókat a miskolciak körében kedvelt piacon. Az árusokkal történt egyeztetést követően a Zsarnai piacot működtető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. módosítja a nyitvatartási rendet. Így a piac 2023. március 11-től hosszabb ideig tart nyitva.  

Látványterveken mutatjuk, hogy fog kinézni az avasi kilátó

Grandiózus munka kezdődött meg a munkaterület néhány nappal ezelőtti átadásával az építő számára: soha ekkora mértékű megújuláson, átalakuláson nem esett még át 60 éves fennállása alatt a város jelképeként világszerte ismert miskolci avasi kilátó. Úgy újítják meg, hogy a karaktere, sziluettje alapvetően nem változik.

Kocsonafesztivál után jön a Rockfesztivál Miskolcon

Fedor Vilmos polgármesteri megbízott a kultúra ünnepének nevezte azt a programsorozatot, amelyet erre az esztendőre tervez Miskolc városa. Veres Pál polgármester megerősítette, hogy a város vezetése szeretné, ha ünnepi év, a kultúra esztendeje lenne 2023. Az első momentum a sikeresen végződött Miskolci Kocsonyafesztivált volt, de a további mérföldköveket a 200 éves színház, az 50 éves rockfesztivál, a 60 éves szimfonikus zenekar, a 40 éves állatkert, vagy a 30 éves bábszínház jelentik. 

Áprilistól itt lesz orvosi ügyelet Borsod-Abaúj-Zemplénben

Az egységes alapellátási ügyeleti rendszer Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 2023. április 1-től indul. Az új ügyelet telefonszáma ettől az időponttól felnőttek és gyermekek esetében is egységesen 1830. Tíz vármegyénkbeli városban lehet majd igénybe venni az orvosi ügyeleti ellátást, éjjel pedig nyolc helyen.

Baleset a 37-es főúton, Sárospataknál

A 37-es főúton, Sárospatak határában két autó ütközött össze.

Elsőfokú riasztást adtak ki Borsodra kétszer is a héten

Figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére péntek éjfélig zivatarok, villámlás és esetenként szélerősödés, jégeső előfordulása miatt. Majd szombat éjfélig erős széllökések miatt adtak ki riasztást, melyek akár a 70 km/h-ás erősséget is meghaladhatták.

Lenyúlta az utcán talált 840 ezer forintot Miskolcon

Miskolcon, az Arany János téren lévő járdaszakaszon sétáló nő zsebéből esett ki a nagymennyiségű készpénz. Egy vele szemben haladó férfi ezt meglátta és gyorsan összeszedte az az összesen 840 ezer forint értékű bankjegyet a földről, amíg a nő megállt és a 15 méterre található dohánybolt bejáratánál várakozott. Jogtalan eltulajdonítási szándékkal eltette a készpénzt, majd távozott a helyszínről.

Rajtaütés: elfogták a garadnai halálos gázolót (fotók)

Egy gyalogos férfit ütött el Garadnán egy személyautó péntek este. A balesetben a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autó vezetője a balesetet követően megállt, majd segítségnyújtás nélkül tovább közlekedett. A novajidrányi sofőrt a rendőrök három órán belül elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe is vették.

Elvették a nyakláncát a perecesi buszon, majd megverték, társát megszúrták

Három fiatalkorú 2021. október 26-án este a Miskolc Pereces városrész felé közlekedő autóbuszon elvették egy másik utas nyakláncát. Egyikük erőszakosan kivette a sértett kezéből az ékszert, amit társai végignéztek és többszöri kérésre sem adtak vissza. Miután elhagyták a járművet, a nyaklánc tulajdonosa összetalálkozott a fiatalokkal és dulakodásig fajult a konfliktus. A csoport testszerte ütötte-rúgta őt, a segítségére siető társát pedig az egyik vádlott hátba szúrta.

Friss hírekért látogasson el a boon.hu-ra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában