Fiatalkorú támadók

2023.03.06. 18:30

Elvették a nyakláncát a perecesi buszon, majd megverték, társát megszúrták

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény a vád a fiatalkorúakkal szemben.

BOON

Forrás: Shutterstock

Előkészítő ülést tart kedden a Miskolci Járásbíróság annak a három fiatalkorúnak az ügyében, akik az ügyészség szerint 2021. október 26-án este a Miskolc Pereces városrész felé közlekedő autóbuszon elvették a sértett nyakláncát - tudta meg a boon.hu.

A vádlottak egyike erőszakosan kivette a sértett kezéből az ékszert, amit társai végignéztek és többszöri kérésre sem adtak vissza. A sértett és két társa leszállt a járműről, a terheltek a következő megállóban szintén leszálltak és nem sokkal később a két társaság összetalálkozott. A sértett ismét visszakövetelte a nyakláncát, dulakodni kezdtek, a tettesi csoport testszerte ütötte-rúgta őt, a segítségére siető társát pedig az egyik vádlott hátba szúrta.

Ezt látva a terheltek visszaadták az ékszert, amelynek tulajdonosa 8 napon belül, míg megszúrt társa 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában