Törökországi földrengés

2023.02.10. 14:13

Éjjel sem adta fel a keresést a magyar mentőcsapat – Fotók!

A földrengés sújtotta törökországi Antakya lakosai két kezükkel próbálják menteni szeretteik életét, és közben rettegnek, aggódnak, hogy előkerül-e élve valamelyik rokonuk, barátjuk.

BOON

Trafi és dr. Mezősi tamás

Forrás: Kutyák Határok Nélkül

Dr. Mezősi Tamás, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola vezetője és mentőkutyája, Trafi csapatukkal azon dolgoznak teljes erőbedobással, hogy ez megvalósulhasson.

Éjjel sem hagyták abba a munkát, pedig már nagyon fáradtak

Továbbra is kint vannak Törökországban a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatában, nem adják fel a keresést, mivel még mindig van esély rá, hogy az összedőlt épületek alól élő embereket mentsenek ki.

Dr. Mezősi Tamás a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola vezetője mentőkutyázással kezdte a pályafutását, amit tovább folytatott a vakvezetőkutya-képzés mellett. Trafit is ő képezte. Jelenleg Trafi az egyetlen kutya Magyarországon, aki emelt szintű vizsgával rendelkezik nyomkövetésben, területkeresésben és romkutatásban is. Mezősi Tamás és Trafi a Baptista Szeretetszolgálat, HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport tagjaként, a Kutyákkal az Életért Alapítvány színeiben tartózkodik Törökországban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában