Parkolás

2023.02.09. 16:00

Megállni tilos! Megállni lehetséges. Csak nem mindig ott, ahol eddig

A Dayka-átkötés építése miatt lezárták Miskolcon a Meggyesalja utca Reményi és Rácz György utca közötti szakaszát. Jelentősen változott a forgalmi rend, és a parkolásra is érdemes odafigyelni.

ÉM

A Dayka-átkötés építése miatt lezárták Miskolcon a Meggyesalja utca Reményi és Rácz György utca közötti szakaszát. Jelentősen változott a forgalmi rend, és a parkolásra is érdemes odafigyelni

Fotó: Bujdos Tibor

A parkolást is érinti a forgalmirend változása a miskolci belvárosban, ahol huzamosabb ideig lezárták a Meggyesalja utca egy szakaszát, a Dayka-átkötés építése miatt. 

Pontosan hol maradnak meg a munkálatok idejére a fizető parkolóhelyek a környező utcákban (például a Toronyalja, Avasalja, Reményi utcában)? Hol szűnik meg a fizetőparkolás, hová kerültek/kerülnek ki a megállni tilos táblák? Meddig tart a parkolási változás? A változásban érintett utcarészekben érvényes helyi parkolóbérlettel rendelkezők használhatják-e más fizetőparkolókban a bérletüket? Hol? – ezeket kérdeztük a miskolci városháza sajtóosztályától.

Ezeket a válaszokat kaptuk: 

a Meggyesalja utca lezáráshoz kapcsolódó forgalmirend-változás miatt, a járművek várakozása az alábbiak szerint alakult:

Petőfi utca: várakozás feltételei, területi hatálya nem változott, a parkolóterület vesztéssel nem járt.

Rácz György utca: várakozás feltételei, területi hatálya nem változott, a parkolóterület vesztéssel nem járt.

Avasalja utca: A Rácz György u.-Meggyesalja u. – Toronyalja u. (Sörház előtti) kereszteződés lezárása miatt, az Avasalja utca forgalmirendje várhatóan két hét időtartamra módosul. Az utca forgalom kétirányúsításra került, a Reményi utca felől lehet behajtani, Zsák” utca lett. A várakozás feltételei, területi hatálya nem változott, a parkolóterület vesztéssel nem járt.

Reményi utca: várakozás feltételei, területi hatálya nem változott, a parkolóterület vesztéssel nem járt.

A Meggyesalja utca Teleki utca – Reményi utca közötti szakasz kétirányúsítása: várakozás feltételei, területi hatálya változott, a parkolóhelyek száma nőtt. (Buszmegálló megszűnt, megállni tilos tábla bevonásra került.)

Meggyesalja utca: Meggyesalja utca lezárásra került a Reményi utca – Rácz György utca közötti szakaszon. Az út-közműépítés egyes időszakában előfordulhat, hogy a Meggyesalja utca 4-6. sz., 5-7-9.sz. épületben lakók járművel nem tudnak behajtani a lakóingatlanuk belső udvarára. Ezek a járművek elhelyezésre lehetőséges a Reményi, Avasalja, Meggyesalja, Bartók Béla tér, Városház tér parkolóban.

A lakók járműveinek elhelyezésére a fenti helyszíneken elegendő hely áll rendelkezésre – összegezte megkeresésünkre a miskolci városháza sajtóosztálya.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában