Közlekedés

2023.02.05. 07:00

Mutatjuk, hogyan alakul a közlekedési rend hétfőtől Miskolc belvárosában (fotókkal, videóval)

Néhány hétre lezárják a miskolci Meggyesalja utca Reményi Ede és a Rácz György utca közötti szakaszát, de lesz menekülőút.

Ujlaki Attila

Fotó: Ádám János

Négy hónapra lezárják hétfőn az átmenő forgalom elől a Dayka-átkötéshez kapcsolódó beruházás bontási és építési munkálatai miatt a Meggyesalja utca Reményi Ede és a Rácz György utca közötti szakaszát. Az érintett útszakaszra a mentőkön, a tűzoltókon, illetve a szemétszállítást végző járműveken kívül kizárólag az ott lakók hajthatnak majd be. A forgalmirend megváltozásáról a Miskolc Holding egyik szakembere beszélt a boon.hu-nak, aki a helyszínen meg is mutatta a változásokat.

A közművek átkötése miatt szükséges a lezárás 

„A Meggyesalja utcát le kell zárni, mert rengeteg közmű található itt, amit az útépítés kapcsán ki kell váltani és rekonstruálni kell” – mondta a szakember. Hozzátette: ebből adódóan teljes szélességében zárják le az Reményi Ede és a Rácz György utca közötti útszakaszt. „Lezárják továbbá a Toronyalja utca, Meggyesalja utca és Rácz György utca csomópontot az Avasi Sörház előtt, mert ezeket az előbb említett közműveket ott lehet becsatlakoztatni a tovább haladó rendszerbe” – magyarázta. Rámutatott: ennek a csomópontnak a lezárása körülbelül két-, három hetet vesz majd igénybe.

A részletek

„A Petőfi utcán visszaáll a régi kétirányú forgalmi rend, a forgalom tovább halad majd a Kálvin János utcának az íves szakaszán – ami eddig egyirányú volt Diósgyőr felé. A Miskolc Holding szakembere azt is elmondta, hogy ebből az irányból továbbra is elérhető lesz a Városház téri nagyparkoló, illetve a Kálvin János és a Rácz György utca kis összekötőjén keresztül megközelíthetőek lesznek a Rácz György utcai ingatlanok és a Miskolc Holdig Zrt. épületei is. „Amint a közművek bekötése megtörténik, felszabadul a Rácz György utca, és a forgalom azon keresztül halad a belváros felé, és a Kálvin János utca újra egyirányú lesz” – mondta a szakember.

 

Érdemes elkerülni

A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába. A lezárás időszaka alatt a kivitelező kéri az autósok szíves türelmét és megértését, illetve azt, hogy a terület környékén közlekedjenek fokozott óvatossággal, ez már a városházának, a lezárást beharangozó közleményében olvasható.

 

Módosul a buszközlekedés is

A Dayka-átkötéshez kapcsolódó beruházás miatt február 6-tól módosul a 21-es és 101B-s autóbuszok útvonala a Tiszai pályaudvar, illetve a Szondi György utca irányába, és ideiglenes megállóhelyet alakítanak ki a Nagyváthy, a Teleki utca illetve az Erzsébet tér megállóhelyen, olvasható a miskolci közlekedési vállalat, az MVK Zrt. oldalán.

A Tiszai pályaudvar irányába közlekedő 21-es autóbusz nem érinti a Nagyváthy utca megállóhelyet, helyette az Avasalja utca megállóhely vehető igénybe. A Szondi György utca végállomás felé közlekedő 101B-s autóbusz sem érinti a Nagyváthy utcamegállóhelyet, helyette Geró utca megállóhely vehető igénybe.

A Teleki utca megálló helyett a Petőfi utca 21. szám előtt ideiglenes kialakított megállóhelyen lehetséges az autóbuszokra történő fel-és leszállás.

A Tiszai pályaudvar felé közlekedő 21-es és a Szondi György utca irányába közlekedő 101B-s autóbusz nem érinti az Erzsébet tér megállóhelyet, helyette a Kálvin János utca – Papszer utca kereszteződés után a Herman Ottó Múzeum épületénél kialakított ideiglenes megállóhelyen állnak meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában