Válsághelyzet

2023.02.11. 20:00

Harminc milliárd hiányzik Miskolc idei költségvetéséből

A gazdasági nehézségek ellenére - mint mondják - előremutató büdzsét készítenek elő 2023-ra a városházán. 

ÉM

A hiány kezelésén dolgoznak Miskolcon

Miskolc - a pályázati lehetőségeknek köszönhetőn - összesen mintegy 18 milliárd forintnyi fejlesztéssel tervez ebben az esztendőben, de a drasztikus áremelkedések, a rekordinfláció és a rezsidíj-robbanás miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetben a város éves költségvetésének a fele hiányzik a 2023-ra rendelkezésre álló forrásokból - tudtuk meg az önkormányzat sajtó osztálya által küldött tájékoztatóból.  

Miskolc város vezetése és az önkormányzat szakemberei éppen egy takarékos, de előremutató költségvetés összeállításán dolgoznak, ehhez már bekérték a városi cégek és intézmények finanszírozási igényeit is, és 

mára jól látszik, hogy a város megszokott, normális működéséhez körülbelül 30 milliárd forint hiányzik.

A takarékosság az egyik cél 

Miskolc város vezetése és az önkormányzat szakemberei éppen ezért egy takarékos, de előremutató költségvetés összeállításán dolgoznak, ehhez már bekérték a városi cégek és intézmények finanszírozási igényeit is, és mára jól látszik, hogy a város megszokott, normális működéséhez körülbelül 30 milliárd forint hiányzik. 

Miskolc tehát nem adja fel, a város működik és a szakemberek továbbra is megtesznek mindent a működőképesség megóvásáért. Miskolc előre menekül

– fogalmaz a közlemény.  

A kormányzat ugyan nemrégiben 1,2 milliárdos hozzájárulást jelentett be Miskolc számára, ezt azonban gyakorlatilag teljes egészében el is viszi az ugyancsak a kormányzat által megemelt, a miskolci önkormányzat által az államnak fizetendő szolidaritási hozzájárulás – írják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában