Cserélik a routert

2023.02.15. 17:00

Ezért nem működik a Zsófia-kilátó webkamerája

Technikai hiba történt, amit ezen a héten orvosolnak.

ÉM

Olvasóink panaszolták, hogy egy idő óta a Zsófia-kilátóban elhelyezett webkamera nem mutat semmit, csak egy színes téglalapokból álló felület jelenik meg a képernyőn, ha valaki a Dolka-tetőről nyíló kilátásban szeretne gyönyörködni. Közösségi oldalon találgatnak az emberek, vajon miért nem mutat semmit a kamera. 

Megkérdeztük az Északerdő Zrt.-től az okát. A következő választ kaptuk: az Északerdő Zrt. üzemeltetésében lévő, a Zsófia-kilátón elhelyezett kamera energiaellátását a kilátó „szoknyáján" elhelyezett napelemtáblák biztosítják. A két ünnep között a ködpárna miatt előfordult, hogy a kamera ideiglenesen nem szolgáltatott képet. A kamera január közepe óta nem működik, a router cseréje vált szükségessé. A csapadékos időjárás miatt a telepítő cég átmenetileg nem tudta megközelíteni a kilátót járművel, így a helyszíni hibafeltárás február 3-án történt meg. A router a helyszínen nem volt javítható, és sajnos műhelykörülmények között sem sikerült működésre bírni. A cseréje február 17-ig megtörténik. 

Az Északerdő Zrt. azt kéri, hogy az érdeklődők is vegyék figyelembe az időjárási körülményeket. A társaság munkatársai azon dolgoznak, hogy újra élvezhető legyen online az ország egyik legszebb panorámája, fogalmazott a társaság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában