Három az egyben

2023.02.06. 11:39

A Margaret Island-del indul, Charlie-val zár a Kocsonyafesztivál

A Régiségvásárt és az Avasi Kvaterkát is bevonták a programba az idei Kocsonyafesztivál szervezői.

Szaniszló Bálint

Ez lesz a helyszíne az idei Miskolci Kocsonyafesztiválnak

"Először 2020-ban kellett újraéleszteni a néhány év száműzetés után Miskolcra hazatérő Kocsonyafesztivált. Most ismét újraélesztésről beszélünk, hiszen a koronavírus-járvány miatt két esztendőt ki kellett hagynunk. Nagy öröm volt számomra, amikor január elején bejelenthettem, hogy sikeresek voltak a tárgyalások a jogtulajdonossal, Rózsa Edittel és március 3-a és 5-e között ismét lesz Miskolcon Kocsonyafesztivál" - fogalmazott Veres Pál, Miskolc polgármestere az idei rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatóján.

Új gárda szervezi 

Rózsa Edit úgy döntött, hogy - a városvezetéssel egyetértésben - egy fiatal, dinamikus csapatra, az Uni-Garden Kft.-re bízza a Kocsonyafesztivál megrendezését, ő maga nem vesz részt operatív módon a szervezési munkákban. 

Lipták Ádám, az Uni-Garden Kft. ügyvezetője a rendezés dolgairól beszélt. Mint mondta, azért esett a választás a március 3-a és 5-e közötti hétvégére, mert akkor Régiségvásár is van. Mindezen túl az Avasi Kvaterka is belép a fesztiválprogramok közé, így az idei Kocsonyafesztivál közönsége igazi három az egyben programsorozatot kap.

Három színpadon

A Kocsonyafesztivál nagyszínpada a Szent István téren lesz. Lesz egy színpad a Villanyrendőrnél és egy az Erzsébet téren is. A fesztivál területe így a Szent István tértől a Villanyrendőrig húzódik majd. Az Avasi Kvaterka révén a történelmi Avas (a Bortanya és a Rácz sor környéke) is fesztiválhelyszín lesz. A rendezvény területén gazdag étel- és italkínálat, árusok, vásározók várják a vendégeket. Programok nemcsak a színpadokon, hanem több helyszínen is várják a fesztiválozókat. A kidolgozott együttműködés révén azon a hétvégén - kiegészítendő a Kosonyafesztivált - kétnaposra (szombat-vasárnap) bővül a Régiségvásár. 

Veres Pál polgármester és Lipták Ádám, a Kocsonyfesztivál főrendezője
Fotós: Ádám János

A hagyományokhoz méltóan nagyszabású nyitó- és zárórendezvény lesz koncertekkel. Lipták Ádám elmondása szerint rengeteg előadóművész jelentkezett a fesztiválra, február 20-ig áll össze a végleges program. A nyitónap nagyfellépője a Margaret Island zenekar lesz - nélkülük eképzelhetetlen egy magára valamit adó fesztivál - Fellép a Balkán Fanatik, Horváth Tomi, Dr. Alban, az Alma együttes, Bereczki Zoltán, Csordás Tibi, a Helldance, Krisz Rudi, Lofti Begi, Náksi, a New Lelel Empire és még sokan mások. A zárókoncert vasárnap este Charlie fellépése lesz, a művész 75. születésnapi produkcióját hozza el, amelyet októberben is láthatott már a közönség.

Belép a Hősök tere

A kétnapos Régiségvásár központja ezúttal a Hősök terén lesz, a Kazinczy és a Déryné utca fogja összekötni árusok sorával a Kocsonyafesztivál helyszíneivel. Vasárnap a főutca Villanyrendőr és a Centrum közötti részét is a Régiségvásár árusai töltik majd meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában