Gratulálunk!

2023.01.24. 13:41

A bíráskodás távol áll a színházi deszkáktól

A felnőtt asszisztensek között Kiss Balázs vitte el a pálmát a diósgyőri bálban.

KT

Dr. Varga Zsolt jb-elnök adta át Kiss Balázs kupáit és oklevelét

Fotó: Vajda János

Az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága Játékvezetői Bizottságának hagyományos ünnepi taggyűlésén Kiss Balázsnak ítélték az Év asszisztense díjat.

Jól érzi magát

– Már tizenhárom esztendeje vagyok ebben a szakmában, ugyanis 2010-ben tettem vizsgát – mondta a kitüntetett, majd hozzátette: – Gyermekkorom óta foglalkoztat a labdarúgás. A sportág szeretetét édesapámtól – aki a Gönci VM SE labdarúgója és egy rövid ideig elnöke is volt – örököltem. Évekig játszottam a helyi utánpótlás csapatokban, majd visszavonulásom után csaptam fel játékvezetőnek. Ezt a mesterséget addig akarom űzni, amíg jól érzem magam a pályán. Minden mérkőzésemen tanulok valamit a kollégáimtól, ők mindig támogatnak és különösen akkor állnak mellém, ha hullámvölgybe kerülök. Korábban már honoráltak: 2016-ban az abaúji-encsi körzet legjobb játékvezetőjének választottak, a mostani elismerésem pedig az eddig elvégzett munkám jutalma.

Kiss Balázs arról is beszélt, hogy a szabályok keretet adnak a játékhoz és különböző helyzetmegoldásokra, kombinációkra késztetik a focistákat, valamint a taktikák kitervelőit.

– A paragrafusok betartása és betartatása ugyanúgy a játék része, mint a például a gól – folytatta a zászlós. – A mérkőzések főszereplői azonban nem mi vagyunk, nekünk a sportág színházi részén kívül kell maradnunk. 

Jó tudni

Kiss Balázs a Vilmányi Általános Iskola titkáraként dolgozik és a gönci labdarúgócsapat utánpótlás edzőjeként ügyködik. Családos emberként a mindennapok egyensúlyának megteremtésére törekszik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában