Hallelujah

2022.12.23. 11:30

Meglepetésdallal köszöntik a karácsonyt Miskolc egyházi középiskolái

Miskolc keresztény arcát is szerették volna bemutatni – jelentette be közösségimédia-oldalán Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

ÉM

Csaknem 100 diák egyszerre énekel abban a klipben, amelyet a miskolci egyházi fenntartású középiskolák közös ünnepi meglepetésnek szántak karácsonyra. Miskolc keresztény arcát szerették volna bemutatni a Leonard Cohen: Hallelujah című számának magyar feldolgozásából készült videóban. Az egyházi középiskolák kórusai saját felekezeti templomukban énekelték fel a számot, amelyből egy valódi ökumenikus klip készült. A karácsonyi videóban református, görög- és római katolikus, jezsuita és evangélikus miskolci templomok is megjelennek.

- Az volt a célunk, hogy ezen a szép karácsonyi videón keresztül megmutassuk Miskolc keresztény arcát - kezdte Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő, ötletgazda. - Szerettük volna megmutatni csodálatos templomainkat, illetve teret adni a keresztény fiatalságnak. Örülök, hogy az egyházi vezetők és az egyházi fenntartású középiskolák vezetői azonnal igent mondtak a felkérésre, és támogatták kezdeményezésemet. Sokan élünk Miskolcon és környékén, akiknek fontos nemzeti identitásunk, hitünk, a keresztény Magyarország fenntartása. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy mindenki, aki részt vett a klip elkészítésében munkájával támogatta a kezdeményezést. Ezúton is köszönöm Regős Zsolt tanár úrnak, hogy zeneileg összefogta a projektet és koordinálta az iskolai kórusok felkészülését. És természetesen köszönöm a Lévay József Református Gimnázium, a Fráter György Katolikus Gimnázium, a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium, a Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium diákjainak és karvezetőinek, hogy időt és energiát szántak a felkészülésre. Egy hónapig készültek külön-külön az iskolai kórusok, egyazon zenei alapra. Izgalmas időszak volt, hiszen csak a hangalap felvételekor derült ki, hogy valójában hogyan szólnak együtt az iskolai kórusok. Remélem, hogy az elkészült klip sokak tetszését elnyeri majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában