Szakmai nap

2022.12.18. 21:01

Adatokra „startol” a miskolci közgazdasági alapképzés

Szakmai kihívások a sajátos körülmények között címmel rendezte meg a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának Pénzügyi és Számviteli Intézete szakmai napját.

ÉM

Fotó: metamorworks

Pótfelvételi eljárásban lehetett jelentkezni a közgazdasági adatelemzés alapképzési szakra a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karára. Akik jelentkeztek, már tudták, az adat a 21. század aranya!  

 A plenáris ülésen a 21. század válságainak tanulságairól vont mérleget Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégia elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára. 

„Az adat, illetve az adattal való foglalkozás az egyik legfontosabb, legkiemelkedőbb szakmai szakterület. A jövőben még nagyobb jelentősége lesz” – emelte ki az államtitkár, aki gratulált a Miskolci Egyetemnek, hogy ebbe az irányba lépéseket tett és bízott benne, hogy továbbra is jelentős kutatásokat végez majd a kar.
Gion Gábor előadásában a válság, a változás különböző aspektusait elemezte. Elmondta többek között: hajlamosak vagyunk csak a háborúról és a szankciókról beszélni. Annak ellenére, hogy sem migránsválság, sem a koronavírusjárvány nem múlt el, a hatásaik továbbra is érződnek, közben az orosz-ukrán háború kitörésével egy újabb válsághelyzet állt elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában