Egyeztettek

2022.11.08. 20:50

Van esély a miskolci posta üzemeltetésére, ha az önkormányzat is beszáll

Ha Miskolc a költségek felét állja, az állam biztosítja a postahivatal működtetési költségének másik felét.

ÉM

Csöbör Katalin Fónagy Jánossal tárgyalt a miskolci posták ügyében

A martinkertvárosi posta ügyében sikerült kompromisszumot elérnem! - írta közleményében Csöbör Katalin miskolci fideszes országgyűlési képviselő, miután kedden befejezte az egyeztetést Fónagy Jánossal, a gazdaságfejlesztési miniszter miniszterhelyettesével. Csöbör Katalin a választókerületét érintő 3 miskolci posta bezárása ügyében kezdeményezte a megbeszélést.

Kapcsolatfelvétel szükséges 

A képviselő ismertette: a miniszterhelyettes a tárgyaláson elmondta, hogy az elhibázott brüsszeli szankciók miatt jelentősen megnőtt a postahivatalok rezsiköltsége, az érintett posták ügyfélforgalma viszont elenyésző. A szirmai posta átlagforgalma például napi 6 ügyfél. 

Csöbör Katalin kiemelte: ha az önkormányzat vállalja, hogy a működési kiadásokat közösen finanszírozza a Magyar Postával, akkor van esély a postafiók megmentésére. "Azt kérte miniszterhelyettes úr, hogy Miskolc polgármestere vegye fel a kapcsolatot ez ügyben a gazdaságfejlesztési miniszterrel" - húzta alá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában