Beruházás

2022.11.28. 18:00

Új tető került Tiszaújváros kiemelkedő oktatási intézményére

Az épület teljes tetőcseréje és egy vizesblokk újult meg a támogatásból, amelyet hétfőn adtak át ünnepélyes keretek között.

A Szerencsi Szakképzési Centrum Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskolában az ősz folyamán befejeződtek a felújítási munkálatok, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósítottak meg. A 74 millió forintos beruházás nagy része volt kormányzati segítség, 4 millió forintot a szakképzési centrum saját költségvetéséből adott hozzá - tudtuk meg Pázmándi Henriett iskolaigazgatótól. Az intézmény vezetője hozzátette: a munkálatok tavasszal kezdődtek, és egész nyáron zajlottak. A tető cseréje égetően fontos volt, mert beázott az épület, illetve a gyakorlati képzés helyiségeihez tartozó folyosón a vizesblokk felújítása volt még sürgető. Az iskola tanulói 920-an vannak, a dolgozókkal együtt ezer fő az, aki napi szinten használja az épületet. Az intézmény a tiszaújvárosi és környező településekről érkező diákok szakképzését szolgálja, elsősorban műszaki jellegű, úgynevezett fiús szakmákat oktatnak itt, de igyekszenek a lányoknak is választási lehetőséget kínálni – mondta el az igazgatónő. Az utóbbi időben sok felújításon esett át az épület, szeretnének kiváló infrastruktúrát, vonzó környezetet biztosítani a tanulóknak és tanároknak egyaránt – fűzte hozzá.

További felújítás is várható

Tavaly hallott először az iskola problémájáról a tetővel kapcsolatban és gyakorlatilag egy év alatt elkészült az új - mondta Koncz Zsófia, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője. További tervek is vannak, például a tornaterem felújítása, amelyben a tiszaújvárosi önkormányzat nyújt támogatást. A képviselő asszony reményét fejezte ki, hogy ő is tud még segíteni a jövőben az iskolának, amelynek a duális képzésben számos meghatározó helyi gazdasági szereplő, vállalkozás a partnere. Az intézményben versenyképes szakmákat oktatnak egységben a gyakorlati képzéssel, amellyel a fiatalok megállják a helyüket az életben – jelentette ki Koncz Zsófia. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában