Lombgyűjtés

2022.11.07. 11:00

Ilyen lombszívók segítik a közterületek tisztántartását

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. megkezdte a lombgyűjtést a megyeszékhelyen.

ÉM

Ilyan lombszívók segítik az avar gyűjtését Miskolcon

Forrás: Városgazda

A fákról lehullott levelek összegyűjtése elsősorban a Bárczay, a Szent István, a Bársony János és a Kandó Kálmán utcákban, valamint az Avasi kilátóhoz vezető úton kezdődött el az időjárás függvényében. A főbb helyszínek a főútvonalak, terek, díszterek, játszóterek, lakóövezetek, és idegenforgalmi szempontból kiemelt területek. 

Nagyobb hatékonyság 

A város területén jelentős faállomány található, ami ősszel nagy mennyiségű lombhulladékot termel. A lehullott falevelek összegyűjtésében segítségül szolgálnak a Városgazda által idén beszerzett lombszívók is, melyek használatával a lombgyűjtési és szállítási feladatokat az eddiginél nagyobb hatékonysággal lehet ellátni. 

A lombszívás kiváltja a lomb rakodási feladatainak nagy részét, ugyanis nem csak gyűjti, hanem a helyszínen a beépített kések segítségével aprítja is a felszívott faleveleket. Így adott idő alatt nagyobb térfogatú levél gyűjthető össze és szállítható el. A lehullott faleveleket 11 darab gyűjtőtartállyal rendelkező fűnyírógéppel, valamint kézi munkaerővel gyűjtik össze a munkavállalók. A három nagyteljesítményű lombszívó eszköz lefedi a város teljes területén felmerülő lombgyűjtési és szállítási feladatokat. 

Az összegyűjtött zöldhulladékot a Nádasréti telephelyre szállítják. A hulladékot ezt követően környezetvédelmi előírásoknak megfelelően szállítják el további hasznosításra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában