Jegyzet

2022.07.09. 07:00

Nehéz a táska

Ujlaki Attila

Ujlaki Attila

Fotó: ÉM

Az iskolakezdés sosem volt olcsó a családok számára. Akik több iskolás korú gyermeket nevelnek, nekik még nagyobb kiadással kell számolniuk. Éppen ezért sokan már a nyár beköszöntével elkezdik beszerezni a szükséges eszközöket szeptemberre. A szomszédunkban dúló orosz-ukrán háború okozta gazdasági válság és az ennek nyomán is jelentkező  infláció a boltok árcímkéjén is meglátszik. A drágulást minden vásárló megérzi, hiszen az iskolatáska ugyan nehéz, de a pénztárca ezzel együtt egyre könnyebb egy-egy bevásárlás alkalmával.
A segítség azonban minden oldalról adott, hiszen a tankönyveket ingyen biztosítja az állam a tanulóknak, valamint a megyénkben lévő önkormányzatok jelentős része – kevés kivételtől eltekintve – anyagi segítséget nyújt a családoknak, hogy a tanévkezdésben a szülőknek kevesebb legyen a kiadása. Ennek köszönhetően a tanévkezdés hangulatát nem veheti el semmi az iskolába készülő gyerekektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában