Borsodi fiúk vesztek oda

2022.06.09. 09:37

Tragédia a Balatonnál: az egyik fiú temetésére összegyűjtötték a pénzt, a családnak várnak adományokat

A hétvégén tragikus körülmények között a Balatonba fulladt két borsodi fiatal, a tornanádaskai Dávid és a bódvalenkei Szabolcs.

ÉM

Erről a balatonvilágosi szabadstrandról mehettek fürdőzni a fiúk. Forrás: Kovács Erika/Napló/veol.hu

Beri Tamás, Tornanádaska polgármestere a boon.hu-nak elmondta: Dávid, az egyik fiú a kilenc gyermekes családban a hetedik gyermek volt. Kőművesnek tanult, nagyon boldog volt, új munkájával segíteni szerette volna a családját. A településen mindenki megrendült a hír hallatán. Gyorssegéllyel támogatták őket, hogy le tudjanak utazni a Balatonhoz - tájékoztatott a polgármester. Azonban - az előzetes kalkulációk szerint -  a holttest hazahozatala és a temetés nyolcszázezer és egymillió forint közé esik, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy számlát nyitnak és adományok segítségével igyekeznek támogatást gyűjteni a család számára.

A számlaszám ahová az adományokat várják: Tornanádaskai elhunyt fiatal temettetési költségeinek támogatása 11734080-15546429-10030008.

Tájékozódtunk a másik fiú, a bódvalenkei Szabolcs felől is, aki a harmadik, legkisebb gyerek volt a családban, szintén szakmát szerzett, hegesztőként vállalt munkát barátjával.

Rusznyák Zsolt, Bódvalenke polgármestere elmondta: éjjel értek haza Kaposvárról, ahová a fiúkat szállították és a szükséges papírok beszerzése után ők is a jószándékú emberek segítségében bízva igyekeznek összegyűjteni a szállításhoz és a méltó temetéshez szükséges összeget. Már többen jelentkeztek, hogy támogatni szeretnék a családokat.

Közben egy Facebook csoport is gyűjtést rendezett a tornanádaskai fiú temetésére és egy nap alatt összegyűlt az egymillió forint - adták hírül.

Tragédia lett a nyaralásból

Dávid és Szabolcs unokatestvérükkel, Bélával vettek részt egy munkával egybekötött nyaraláson, amikor úgy döntöttek, megmártóznak a magyar tengerben.

Szombat este bementek fürdeni. A parttól messzire úsztak, pedig azon a szakaszon gyorsan mélyül a víz. Az idő hirtelen rosszra fordult, ebből pedig baj lett. Bélának sikerült egy szörfdeszkában megkapaszkodnia, így őt egy csónakos kimenthette. A két másik, 17 és 18 éves fiú eltűnt, őket a rendőrök szonárral és helikopterrel is keresték. Sajnos csak a fiúk holttestét találták meg.

Megtalálták annak a két 17 éves fiúnak a holttestét, akik még szombaton tűntek el a Balatonban

Megszólalt a Balatonba fulladt fiúk unokatestvére, csak ő jutott ki a partra

Feladta a reményt az egyik Balatonba fulladt fiú édesapja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában