Via Carpatia

2022.06.16. 13:15

Határtalan foglalkoztatási akcióterv

A Szépcserehát Határon Átnyúló Foglalkoztatási Akcióterv részleteit zárókonferencián ismertette a Via Carpatia Európai Területi Együttműködési Csoportosulás Tiszaújvárosban.

Fotó: Vajda János

A találkozón részt vett a külügyi tárca részéről Loppert Balázs, Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Holop Szilveszter, a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program Közös Technikai Titkárság vezető-helyettese, Ocskay Gyula, a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata főtitkára, Pacsai János encsi parókus, csereháti kerületi esperes, valamint Orbán Máté Julianna, a Via Carpatia Európai Területi Együttműködési Csoportosulás igazgatója.

Az előadók a program legfőbb céljaként a 75 magyar és 26 szlovák mikrorégió foglalkoztatási helyzetének javításáról, a helyi gazdaságfejlesztési tevékenységekről, valamint a kistelepüléseken élők helyben maradásának és lehetőségeinek erősítéséről beszéltek.

(Fotók: Vajda János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában