Adomány

2022.05.21. 07:00

Az előadás végül elmaradt, a betegek támogatása nem

Összességében 1,2 millió forintból tudott a szervezet orvosi segédeszközöket beszerezni.

ÉM

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház tartott sajtótájékoztatót abból az alkalomból, hogy immár lehetőség nyílt a 2020. március 10-ére a Miskolci Nemzeti Színházba meghirdetett – azonban a pandémiás helyzet miatt elmaradt – jótékonysági előadás összegzésére.  

A tájékoztatón jelen volt többek között dr. Révész János, a megyei kórház főigazgatója, Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke, Radnai Erika színművésznő, Oross Endre és Karosi Tamás főorvosok. 

Nem váltották vissza 

A Magyar Rákellenes Liga, illetve a megyei kórház – a Miskolci Nemzeti Színházzal együttműködésben – Jótékonysági Gálaestet szervezett, a rendezvényt azonban az utolsó pillanatban el kellett halasztani, és a későbbiekben sem volt mód a megrendezésre. A gálaest célja – a hagyományoknak megfelelően – a jótékonyság volt: az egészségügyi intézmény Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Centrumának Sugárterápiás Osztálya, valamint a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztály részesült a felajánlásból. 

Ezen szakterületeken a kezelésekhez szükséges orvostechnikai eszközök beszerzése a fő prioritás, amelyet a Magyar Rákellenes Liga miskolci szervezete kiemelt programként kezel.  

A legtöbben nem kérték vissza a belépők árát - dr. Révész János

Az előadás elmaradt, ám a támogatás nem, hiszen felhívásukra a legtöbben nem kérték vissza a belépők árát, és további támogatások is érkeztek – mondta el a főigazgató. Így összességében 1,2 millió forintból tudott a szervezet orvosi segédeszközöket beszerezni, melyekre nagy szükség van a gyógyításban.  

Rozványi Balázs felidézte az eseményeket, és köszönetét fejezte ki a támogatók önzetlenségéért, és jelezte, az eszközöket röviddel a tervezett jótékonysági estet követően beszerezték és átadták a kórház részére. Radnai Erika pedig elmondta, dolgoznak rajta, hogy legyen folytatása a jótékonysági hagyománynak, és újra találkozhassanak a színházban. 

(A borítóképen: Oross Endre, Karosi Tamás, Rozványi Balázs, dr. Révész János és Radnai Erika | Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában